Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş'tan ilk 'haciz' açıklaması

/ Kaynak: DHA
Beşiktaş'tan ilk 'haciz' açıklaması

SPOR Haberleri  / DHA

Beşiktaş, bugün yaşanan haciz ile ilgili ilk açıklamayı yaptı

Bir reklam firmasının Yıldırım Demirören dönemine ait alacaklarından dolayı siyah beyazlı kulübe başlatığı haciz işlemlerinin yankıları devam ediyor.Halen kulüp binasının birinci katında bulunan haciz memurları mal tespiti v e bekleyişini sürdürüyor. Bu arada haciz olayının bütün ayrıntıları ortaya çıktı.


Yıldırım Demirören zamanından kalan 8.8 milyon dolarlık borcun Fikret Orman yönetimince 3.8 milyon dolara indirilerek yeni protokol yapıldığı ve taksitler halinde ödendiği öğrenildi. Ancak 300 bin dolar olan ara ödemenin senet şeklinde verildiği fakat firma muhasebesinin verilen çeki 2 gün sonra işleme koyduğu bildirildi. O esnada bankada para olmadığı için karşılığını alamayan reklam firmasının protokol gereği işlem yapma hakkına sahip olduğu ortaya çıktı.


Sabah saatlerinde iki kamyon ile Beşiktaş kulübüne hacize gelen reklam firması avukatları hacize gerekçe olarak Beşiktaş'ın daha önce yaptığı protokole uymadığını ara ödemenin iki gün gecikmesi sebebi ile eski protokol üzerinden işlem başlattıklarını bildirdiler. Ancak siyah beyazlı kulübün avukatları bu durumun etik olmadığı ve kendi kayıtlarında borcun tamamen bitmiş göründüğünü savunarak hacize karşı çıktılar.


Yasal olarak ellerinde ara ödemenin 2 gün gecikmesi sebebi ile haciz başlatma hakkına sahip olduğunu savunan firma avukatları BJK Spor A.Ş bölümünde beklemeye ve mal sayımı yapmaya devam ediyor.


Başkan odasının bulunduğu 13.kat kulüp derneğine ait olduğu için buraya çıkmaya çalışan firman avukatları bunun yasal olmadığını anlayınca 13.kata çıkmaktan vazgeçti ve BJK Spor A.Ş'nin bulunduğu katta işlemlerine devam ediyor.


BEŞİKTAŞ'TAN KAP'A AÇIKLAMA! "BORÇ ÖDENMİŞTİ"
"28.12.2012 tarihli Özel Durum Açıklamamızda belirtildiği üzere, Şirketimiz ile Aktif Tanıtım ve Matbaa Hizm. Tic. Ltd. Şti. arasında sulh protokolü imzalanmış olup, Şirketimiz protokol gereği tüm yükümlülüklerini/ödemelerini eksiksiz olarak yerine getirmiştir. Ancak Aktif Tanıtım ve Matbaa Hizm. Tic. Ltd. Şti., protokolün ihlal edilmiş olduğunu öne sürerek alacakları ile ilgili olarak Şirketimiz aleyhine icra takibi başlatmıştır. Bunun üzerine Şirketimiz tarafından borçlu bulunmadığımızın tespiti amacıyla menfii tespit davası açılmıştır. Hukuki süreç devam etmekte olup, yargı kararının beklenmesinin gerektiği açıktır. Konu ile ilgili gelişmeler konusunda Kamuoyu bilgilendirilmeye devam edecektir."

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...