Nesli tükenmekte olan beyaz gergedana 24 saat silahlı koruma

Nesli tükenmekte olan beyaz gergedana 24 saat silahlı koruma

DÜNYA Haberleri

Beyaz su aygırılarının nesillerinin tükenmemesi için tüm ümit, hayattaki tek erkek beyaz su aygırı olan Sudan'da.

Beyaz su aygırılarının nesilleri, çok kıymetli olan boynuzlarından dolayı avlanmaları sonucu tehlikeye girdi. Bu yüzden Kenya'daki görevliler, Sudan'ın üzerine titriyor ve gece gündüz bu gergedana silahlı koruma sağlıyorlar. Ol Pojeta rezerv bölgesindeki görevliler, avcılar için cazibe odağı olmaması için daha önce Sudan'ın boynuzunu kestiler ama yine de bunun bile avcıları caydırmaya yetmeyeceğinden endişe ediyorlar. Sudan bu yüzden adeta bir devlet adamı gibi korunuyor. Sudan'ın etrafını çeviren korucular kuş uçurtmamaya çalışıyor. Koruculardan Simor Irungu, çoğu zaman avcılara karşı hayatlarını riske ederek gergedanı koruduklarını söyledi.
Sudan 43 yaşında. Gergedanlar ortalama 50 sene yaşadıkları için beyaz gergedanların neslinin tükenmemesi için bunlar son şanslar. Şimdiye kadar hayvanların üremesi için yapılan teşebbüsler başarısız oldu.
Dünyada sadece 5 adet kuzeyli beyaz su aygırı var. Bunlardan 3'ü Kenya'da.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...