Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın dolandırıcılığına karşı dikkatli olun!

Altın dolandırıcılığına karşı dikkatli olun!

Ekonomi Haberleri

Kuyumcular sahte çeyrek altın dolandırıcılığının arttığını belirterek vatandaşa "Bildiğiniz yerlerden alışveriş yapın" uyarısında bulundu.

Altın uluslararası piyasalarda yatay seyrederken, yurt içinde doların rekor üzerine rekor kırmasıyla gram ve çeyrek altın yükselişini sürdürüyor. Çeyrek altın Kapalıçarşı'da 173 liradan satılırken, kuyumcular sahte altın dolandırıcılarının arttığını kaydederek, vatandaşı uyarıyor.


KUYUMCULAR DA AYIRT ETMEKTE ZORLANIYOR


Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte satışa yönelik talebin arttığına vurgu yapan kuyumcular, dolandırıcıların satmak için getirdikleri çeyrek altınların içine birer ikişer tane de sahte Çeyrek altınkoyduğunu belirtiyor. Kuyumcular çok profesyonel yapılmış 5 ayar civarı gelen sahte altınları kendilerinin bile fark etmekte zorlandığını aktararak vatandaşa "Acil paraya ihtiyacım var, 5-10 liradaha ucuza satarım" diyenlere itibar etmemeleri çağrısında bulunuyor.


'DÜĞÜN SEZONU AÇILDI, TALEP DEVAM EDİYOR'


Kariyer Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Karabulut, altın fiyatları ons bazında stabil hareket ederken, doların TL karşısında yükselmesiyle gram altının 104.5 liraya, çeyrek altının ise 173 liraya yükseldiğini söyledi. nbsp;


Düğün sezonunun açıldığına dikkati çeken Karabulut "Örf ve adetlerimiz gereği düğünlerde altıntakma geleneği sürüyor. Dolayısıyla fiyatlar yükselse de bu fiyattan vatandaş yine altınını alıp düğününe gidiyor. Altın kademeli olarak her seviyeden alınır ve satılır" dedi.


'TANIDIĞINIZ KUYUMCUDAN ALIN'


Karabulut ayrıca son dönemde sahte çeyrek altın sayısının arttığına dikkat çekerek "Vatandaşlaraltın alırken bildikleri kuyumcuları tercih etsinler" diye konuştu.


Kaynak : Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...