Ebolayla mücadeleye destek

/ Kaynak: İHA
Ebolayla mücadeleye destek

Politika Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanlığı, ebola virüsü salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında Afrika Birliği'nin oluşturduğu mekanizmaya, maddi olarak destek verecek.

Dışişleri Bakanlığı, ebola virüsü salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında Afrika Birliği'nin oluşturduğu mekanizmaya (ASEOWA) Türkiye tarafından 1 milyon ABD doları hibe edilmesine yönelik anlaşmanın imzalandığını açıkladı.


Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, ebola virüsü salgınıyla mücadele çalışmalarına ikili ve çok taraflı platformlarda yardım ve desteğini salgının ortaya çıkmasından bu yana sürdürdüğü bildirildi.


Açıklamada, son olarak, Batı Afrika'daki salgından doğrudan etkilenen Gine, Sierra Leone ve Liberya'ya toplam 2.5 milyon TL değerinde tıbbi malzeme yardımının 28-30 Ocak 2015 tarihlerinde sevk edildiği belirtildi.


Afrika Birliği'nin ebola virüsü salgınıyla mücadele çalışmalarına destek amacıyla oluşturduğu mekanizmaya (ASEOWA) Türkiye tarafından 1 milyon ABD doları hibe edilmesine yönelik anlaşmanın, Addis Ababa Büyükelçisi Osman Rıza Yavuzalp ile Afrika Birliği Sosyal İşler Komiseri Mustafa S. Kaloko tarafından, 13 Nisan 2015 tarihinde Addis Ababa'da imzalandığı kaydedilen açıklamada, Türkiye'nin, ebola virüsü salgınıyla mücadeleye yönelik acil yardım çalışmalarına katkısının yanı sıra, salgının orta ve uzun vadeli kalkınma çalışmalarına getirdiği olumsuz etkilerin giderilmesi yönündeki desteğine ikili ve çok taraflı platformlarda devam edeceği ifade edildi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...