İşte MİT'in 'İrtica Raporu

- Güncelleme:
İşte MİT'in 'İrtica Raporu

TÜRKİYE Haberleri

MİT Müsteşarlığı'nca hazırlanan 'İrtica Raporu'nda "Süper vali" olarak tanınan Recep Yazıcıoğlu bile "Genel İslamcı" şeklinde fişlenmiş!

MİT, 2000 Yılında kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı nedeniyle, sıra dışı fikirleri ve enerjisiyle, "Süper Vali" olarak anılan merhum Recep Yazıcıoğlu'nu fişlemiş. nbsp;Milat gazetesi, MİT Müsteşarlığı'nca hazırlanan 'İrtica Raporu'na ulaştı. 10 Ocak 2000 tarihinde MİT mensuplarınca hazırlanan skandal rapor ile devlet kurumlarında çalışan mütedeyyin insanlar isim isim listenmiş.

MİT'İN YAZICIOĞLU RAHATSIZLIĞI

"İrticai kadrolaşma" başlığı ile raporda yerini alan fişlemeler incelendiğinde, Başbakanlık personelinden Üniversitelerde görev yapan akademisyenlere, polislerden banka çalışanlarına kadar "dindar" oldukları için kayıt altına alındığı görülüyor. MİT, kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı nedeniyle, sıradışı fikirleri ve enerjisiyle, "Süper Vali" olarak anılan merhum Recep Yazıcıoğlu'nu da 'Genel İslamcı' diye fişlemiş. MİT, tarafından fişlenen Yazıcıoğlu'nu millet, sisteme, bürokrasiye, klasik devlet anlayışına karşı sert çıkışlar yapan, sözünü esirgemeyen biri olarak tanıdı. Sekiz yıl önce geçirdiği trafik kazasıyla hayatını kaybeden Yazıcıoğlu'nun ailesi ise süper valinin neden kendi arabasıyla değil de Mercedes marka bir otomobille Ankara'ya gittiğini, aracın neden bir çaycıya emanet edildiğini, takla atan ve iki kişinin öldüğü araçtan sürücünün burnu bile kanamadan nasıl kurtulduğunu merak ediyor.

ÖNÜNE GELENİ FİŞLEMİŞLER

Yine belgelere göre MİT, tarafından yürütülen gizli bir araştırmayla Başbakanlık, bakanlıklar ile bağlı kuruluşlar ve yüksek yargı organlarında irticai kesimle ilgisi olduğu iddia edilen toplam 2639 kişi fişlenmiş. Çizelge haline getirilen fişlemeler ile hangi kurumda ne kadar sözde irticacı olduğu rakamlar ile belirtilmiş. Raporda, söz konusu kamu görevlilerinin; isim, görev yeri ve unvanı, tandansı ile haklarında intikal edildiği iddia edilen bilgilere yer verildiği görülürken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli din adamlarını bile 'irticacı' diye kayıt altına alınmış. Okullar ve Camilerin bile MİT mensupları tarafından ablukaya altına alındığı anlaşılan raporda, birçok İmam ve öğretmenin fişlendiği görülüyor.

KORKUNÇ PARANOYA

Tek tek RTÜK üyelerini bile kayıt altına alan MİT'in, belgeleri incelendiğinde kamu görevlilerinin; "Milli Görüşçü", "Nakşibendi", "Nurcu", "Yeryüzü Grubu", "Kadiri", "Süleymancı", "Haznevi", "Hizbullah İlim Grubu", "Uşşaki", "Şura Grubu", "Halveti", "Acz-i Mendi", "Yeni Asya Grubu", "Bahai", "Genel İslamcı", "Radikal İslamcı", "Menzil", "Müslüman Gençlik", "Dünya Kardeşlik Birliği", "Vahdet Grubu", "Şura Grubu" ve "Mazlumder" üyesi şeklinde fişlendiği görülüyor.

DOĞAN VE AKSU'YU DA FİŞLEMİŞLER

MİT, ayrıca Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı nbsp;Mehmet Doğan'ı RTÜK üyesi iken, Eski Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'yu ise Sağlık Bakanlığı'nda çalıştığı dönemde 'Milli Görüşçü' diye kayıt altına almış.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...