Yunanistan, Rusya'dan yeni silahlar satın alacak

/ Kaynak: AA
Yunanistan, Rusya'dan yeni silahlar satın alacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, ülkesinin Rusya'dan yeni silahlar satın alacağını söyledi.

Rusya'nın resmi Sputnik ajansının haberine göre, küresel güvenlik konulu bir konferans için Moskova'da bulunan Kammenos, Yunanistan'ın, mevcut silah tedariki ve bakımı anlaşmaları çerçevesinde Rusya ile askeri ve teknik işbirliğini sürdüreceğini açıkladı. Kammenos, "S-300, Tor-M1 ve Kornet gibi hali hazırda satın aldıkları silah sistemlerinin bakımını teşvik edeceklerini, silah satın alımlarının, eskisinin yerine geçecek yeni mühimmat tedariğiyle sınırlı olacağını" belirtti.
Yunanistan Savunma Bakanı ayrıca AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların yakında sona ermesini ümit ettiğini dile getirerek, yaptırımların kaldırılması durumunda Atina ile Moskova yönetimlerinin "başka anlaşmalar yapmaya devam edebileceğini" bildirdi.
Rus yapımı S-300 uzun menzilli hava savunma sistemlerine sahip NATO üyesi tek ülke olan Yunanistan, ilk kez 2013 yılında sistemi başarılı bir şekilde test etmişti.
AB'nin geçen yıl Ukrayna'nın doğusunda Malezya Hava Yolları'na ait uçağın düşürülmesinin ardından başlattığı Rusya'ya ekonomik yaptırımların vadesi Temmuz'da doluyor. Rus ekonomisine ciddi zarar veren yaptırımların uzatılabilmesi için tüm AB üyelerinin onayı gerekiyor.
AB devlet ve hükümet başkanları geçen ay Rusya'ya ekonomik yaptırımların Minsk anlaşmasının bütünüyle uygulanmasına bağlı olması konusunda uzlaşmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...