Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Papa'ya suç duyurusunda bulundu

/ Kaynak: İHA
Papa'ya suç duyurusunda bulundu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

1915 olaylarında ölen Ermeniler için "20. yüzyılın ilk soykırımı" ifadesini kullanan Papa Francis hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Papa Francis'in 1915 olaylarında ölen Ermeniler için "20. yüzyılın ilk soykırımı" sözlerinden sonra gelen tepkilere bir yenisi daha eklendi. İzmir'de yaşayan Coşkun Işık isimli vatandaş, Papa Francis hakkında suç duyurusunda bulundu. Kılıç, 'iftira ve nefret suçlarını işleyen şüphelinin cezalandırılması' istemiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçesini sundu.


Türklerin Ermeni soykırımı yapmadığını, Papa'nın nefret söylemi geliştirerek iftira attığını söyleyen Işık, "Bu hafta içerisinde Hıristiyan aleminin ruhani lideri Sayın Papa Francis bir açıklama yaptı ve Ermenistan'a karşı Türkler'in yaptığının soykırım olduğunu söyledi. Biz başından beri bunu kabul etmediğimizi söylüyoruz. Ülkemizin büyükleri de bu konuyla ilgili her türlü açıklama ve çağrıyı yapmıştır. Bu çağrılar karşılık görmeyince biz de Papa hakkında iftira ve nefret suçunu içeren bir suç duyurusunda bulunarak dava açtık. Birincisi bu Papa'nın işi değildir, ikincisi Papa'nın Türklere karşı yaptığı iftiradır. Üçüncüsü de bu bir nefret söylemidir. Biz hiçbir zaman Ermenilere karşı kin beslemek gibi bir tavır içerisinde bulunmadık. Ama buna karşılık dünya kamuoyu Ermeni diasporasının yapmış olduğu lobi sayesinde hep aynı şeyleri tekrarlamaktadır. Bunun için de suç duyurusunda bulunma gereği duyduk. Dilekçemizi hazırladık ve savcılığa verdik. Hayırlısı olsun. Bir şey yapmamız gerekiyordu, şimdilik böyle bir şey yaptık" diye konuştu.


"PAPA'YA AÇILAN İLK DAVA"


Böyle bir açıklama yapmanın Papa'ya düşmediğini ifade eden Işık, hükümetin sürekli çağrıda bulunmasına rağmen eline fırsat geçen herkesin bu durumu Türkiye'ye kamçı gibi vurmaya çalıştığını dile getirdi. Türkiye'nin arşivlerini açtığını, isteyen herkesin bu durumu araştırabilecekken böyle iftiralar attığını belirten Işık, açmış olduğu davanın Türkiye'den Papa'ya açılan ilk dava olduğunu ve dava sonucunda da herkesin yaptığı hatanın karşılığını alacağını savundu. Papa tarafından yapılan nefret söylemine karşı hükümetin dışında uzman kişilerin de duyarlılık göstermesi gerektiğini kaydeden Coşkun Işık, sözlerini şöyle noktaladı:


"Aslında bu yapılan iftira ve nefret söylemi sadece beni ilgilendiren bir olay değildir. Ben çok rahatsız oldum bu konuda ama bu bütün memleketimize atılan bir iftiradır. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan başka kimse çağrıda bulunmuyor. Bu konuyla ilgili uzman kimseler var. Esasında duyarlılığı onların göstermesi gerekiyor. Onlardan da çok yardım istedim ancak bir yardım alamadım. Ama ben elimden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağım."


Katoliklerin dini lideri Papa Francis, 1915 olaylarının 100. yıl dönümü nedeniyle 12 Nisan Pazar günü Vatikan'da bulunan Aziz Petrus Bazilikası'nda düzenlenen ayinde yaptığı konuşmada, "Son yüzyılda insanlık üç büyük trajedi yaşamıştır. İlk trajedi olan 20. yüzyılın ilk soykırımı Ermeni toplumuna yapılmıştır" demişti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...