Sırp savaş suçu zanlısı Haciç, Sırbistan'a getirildi

/ Kaynak: AA
Sırp savaş suçu zanlısı Haciç, Sırbistan'a getirildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yolcuların çıkış yaptığı bölümden çıkarılmayan Haciç'in pistten doğrudan Novi Sad kentine götürüldü.

Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) tarafından "sağlık sorunları" nedeniyle geçici olarak serbest bırakılan Sırp savaş suçu zanlısı Goran Haciç, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a geldi. Daha önce beyninde tümör tespit edilen ve ICTY'nin tedavi amacıyla geçici olarak serbest kalmasına karar verdiği Haciç, tarifeli uçakla gece yarısı Nikola Tesla Havalimanı'na ulaştı.
Sırbistan polisi, havalimanında güvenlik önlemleri alırken, Haciç yolcuların çıkış yaptığı bölümden çıkarılmadı. Haciç'in pistten doğrudan Novi Sad kentine götürüldüğü öğrenildi.
Haciç'in avukatı Zoran Jivanoviç, Sırbistan medyasına yaptığı açıklamada, müvekkilinin kendisiyle birlikte Amsterdam'dan gelen yetkililerle Novi Sad'a hareket ettiğini belirterek, "Haciç, serbest kaldığı süre zarfında Novi Sad'ı terk edemeyecek. Günde bir kez emniyet mensuplarınca ziyaret edilecek ve bu emniyet mensupları ICTY'yi bilgilendirecek" ifadesini kullandı.
ICTY önceki gün, 1991-1993 yılları arasında Hırvatistan topraklarında savaş suçu işlemek iddiasıyla yargılanan Haciç'in geçici olarak serbest kalmasına karar vermişti.
Doktor raporlarına göre, 12 ila 24 ay ömrü kaldığı belirtilen Haciç'in, önümüzdeki mayıs ayında yeniden tutukevine döneceği açıklanmıştı.
ICTY daha önce de Sırp savaş suçu zanlısı Voyislav Şeşely'i sağlık sorunları nedeniyle geçici olarak serbest bırakmıştı.
Savaş döneminde, tek taraflı özerklik ilan eden Krayina Sırp Cumhuriyeti'nin başkanlığını da yapan Haciç, insanlığa karşı suç işlemek, savaş kanunlarını çiğnemek ve hedefi bölgedeki Hırvat nüfusu ortadan kaldırmak olan grubun üyesi olmak iddialarıyla suçlanıyor.
Savaşın ardından uzun yıllar Sırbistan'da saklanan Haciç, 2011 yılında yakalanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...