Ebyen'de 10 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Ebyen'de 10 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in Ebyen kentinde Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı güçlerin açtığı ateş sonucu 10 Husi militanı öldü.

Yemen'de Ensarullah Hareketi (Husiler) militanları ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi destekçisi güçler arasındaki çatışmalar ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava saldırıları sürüyor. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, Taiz ile Lahic vilayeti arasındaki Kerş bölgesinde Husileri taşıyan bir araca Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı güçlerce ateş açıldı. 10 militanın hayatını kaybettiği olayda yaralananlar olduğu ifade edildi. Öte yandan koalisyon güçleri, ülkenin kuzey ve güney bölgelerinde bazı Husi hedeflere yönelik hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda ölen ve yaralananların olduğu kaydedildi.
-İstihbarat subayına suikast
Öte yandan batıdaki El-Hudeyde kentinde ise istihbarat biriminde görevli bir albay, uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirdi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen motosikletli 2 kişi, albay İsmail Heyc'e silahlı saldırı düzenledi. Heyc, olay yerinde hayatını kaybetti, saldırganlar ise olayın ardından kaçtı.
Devrimden sonra siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrası Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.
Bu gelişmelerden sonra Aden'e yönelen Husiler, kentteki bazı stratejik noktaları ele geçirmiş, Hadi yönetimi ise Arap Birliği ve uluslararası topluma müdahale çağrısı yapmıştı. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon da 26 Mart'ta Husilere yönelik "Kararlılık Fırtınası" adı altında operasyon başlatmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...