5. Levent tanıtıldı

/ Kaynak: İHA
5. Levent tanıtıldı

Ekonomi Haberleri  / İHA

KİPTAŞ ve Torunlar GYO işbirliği ile Alibeyköy Kavşağı yakınlarında yapılacak toplu konut projesi "5. Levent", basın toplantısı ile tanıtıldı.

Toplantıya KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun katıldı. KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, projede 4 bine yakın konutun yapılacağını kaydederek, "Bu arazi 500 dönüm. Bu arazide kentsel dönüşümü yaparak hem kamuya bir şey kazandıralım istedik hem de kazandırırken kamunun cebinden bir lira çıkmadan bu işleri nasıl becerebiliriz, insanları da nasıl mutlu edebiliriz. Çok şükür gece kondu sahipleriyle çok iyi bir şekilde anlaştık. Onlara haklarını vererek, birer daire vererek. Onun yanında yüklenici firma da ihaleyle aldı burayı. Burası lokasyon olarak baktığımızda, şu anki ulaşım akslarıyla, ve önümüzde yapılacak ulaşım akslarıyla hem metro, hem lastik tekerlekli araçların hatta yeni yapılacak olan üç katlı tünelinde buradan çıkışı olması hasebiyle çok önemli bir yer. Bundan dolayı buradan daire alacakları ben şimdiden tebrik ediyorum. Önemli bir yerde oturacaklar. Havası güzel, ulaşımı güzel, kalite güzel, KİPTAŞ güvencesi artı inşaat firmamızda iyi bir firma Torunlar. Onlardan da memnunuz. Bu sebeple şimdiden daire alacak arkadaşlarımıza, ailelere ben huzurlu bir ortam içerisinde bu dairelerini alıp en kısa zamanda oturmalarını tavsiye ederim. Projede 4 bine yakın konut yapılacak. Bu da burada 15 bine yakın yeni bir nüfus geliyor demektir. Onun yanında bir üniversite alanımız var. Eğitim alanı olarak; üniversite veya yurt binaları yapılacak. Benzin istasyonundan, alışveriş merkezine, yurt binalarından okullara kadar üç tane ibadet yeri camide planlanıyor. Bittiği zaman şehrin merkezinde her yere 10-15 dakika mesafede gidebileceğiniz bir yer olacak" dedi.


"TÜRKİYE İÇİN HAYIRLI OLACAK"
Projenin Türkiye için hayırlı olacağını vurgulayan Yılmaz, "Seçime giderken bu büyüklükte bir projenin İstanbul gibi bir yerde, KİPTAŞ'la birlikte yapılması ve bu kadar talebin ön talep olarak toplanması sizin taktirlerinize sunuyorum. Çok fazla siyaset yapmayacağım, ama siyasi olarak ekonomiyi de çok kötü gösteren bazı basın camiasına bu bir örnek teşkil eder diye düşünüyorum. İnsanlar seçime giderken gayrimenkul almazlar; eğer ekonomi bozuksa. Türkiye'nin de iyi yolda olduğunun bir işareti. Böyle sosyal bir projede değil bu. Sosyal tarafı dönüşüm olması. Gecekonduların dönüşmesi sosyal bir proje. Ama orta ölçekteki bu projenin daha lansmana girmeden yüzde 50'ye yakın kısmının satılması önemli bir başarı diye düşünüyorum. Demek ki güven devam ediyor. Bence korkmayalım. Yola devam" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.


"SORUNLU OLAN BİR BÖLGE"
1 milyar 800 milyon liraya mal olması beklenen projenin tanıtım toplantısında yer alan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, araziyi ihaleyle aldıklarını ifade ederek, "Bir anlamda sorunlu olan bir bölgenin, büyük bir adanın burada paydaşları, Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf'ın olduğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin olduğu, şahısların olduğu, bir de burada imarsız yapılaşmanın olduğu bir bölgenin planlanması projesi. Bu konuda tabii bu işin banisi; geliştiricisi ve öncüsü KİPTAŞ ve İsmet Bey. 2011'de başlamış aslında KİPTAŞ bu sürece. Biz 2013'te işin içerisinde girdik. İhaleyle bu araziyi aldık. Dolayısıyla işin asıl sürecini yaşayan ve geliştiren İsmet Bey" şeklinde açıklama yaptı.


FİYATLAR 1 MİLYON 400 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR
Projenin tamamının 2017 yılında, 36 ayda tamamlanması bekleniyor. 1 milyar 8 milyon liraya mal olacak proje, yaklaşık 4 bin konuttan oluşacak. Söz konusu projedeki dairelerden 180'i arazi sahiplerine dağıtılacak. Arazi üzerinde bulunan evlerde yaşayanlar için Torunlar GYO ayrıca 400 daireden oluşan 4 bloklu ayrı bir site inşa edecek. Proje içinde KİPTAŞ'a sunulacak lojmanların yanı sıra 145 bin metrekarelik inşaat alanına sahip bir üniversite eğitim alanı, 36 derslikli 2 okul, 2 cami de yer alacak. Proje tamamlandığında, 5. Levent'te, 15 bin kişinin yaşadığı, yaklaşık 20 bin kişinin kullanacağı, modern bir ekosistem oluşturulacak. Proje alanın arazisi bulunan Bezm-i Alem Valide Sultan Vakfı'na ait araziye ise vakıf için üniversite inşa edilecek.
Beşinci Levent olarak adlandırılan projedeki konutların ortalama fiyatı 550 bin lira olacak. Fiyatlar büyüklüğü ve konumuna göre 386 bin liradan başlayan ve 1 milyon 400 bin liraya kadar değişiyor. Dairelerin ödeme şekli ise yüzde 25'i peşin, 24 ay faizsiz Torun Vade taksitle ya da yüzde 0.83 faizle başlayan banka kredisi seçeneğiyle sunuluyor.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...