Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Toroslar EDAŞ proje ve yarımları paylaşıldı

/ Kaynak: İHA
Toroslar EDAŞ proje ve yarımları paylaşıldı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Kıvanç Zaimler, şirketin Gaziantep'teki mevcut elektrik yatırımları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Ekim 2013 tarihinde Adana, Gaziantep, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kilis illerini kapsayan Toroslar bölgesinde elektrik dağıtım işini devralan Enerjisa, bu tarihten itibaren yerel paydaşlarının ihtiyaç ve beklentilerini değerlendirmek ve hizmetlerini bu noktada geliştirmek adına, etkin ve şeffaf bir anlayışla iletişim çalışmalarına devam ediyor.


Toplantıda operasyon ve yatırımı devam eden projeler hakkında bilgi veren Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Kıvanç Zaimler, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan yatırımların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti. Zaimler, elektrik dağıtımda öncelik ve beklentileri bildiklerini ve bu yönde planlama yaptıklarını belirtti. Toplantıda, özelleştirme sonrasında öncelikle kurumsallaşma yönünde adımlar atıldığı vurgulandı. Buna ek olarak, bölgenin öncelikleri ve ihtiyaçlarına göre şebeke iyileştirme çalışmaları yapılarak, arızaların en düşük seviyeye inmesinin hedeflendiği belirtildi. Ayrıca, mevcut dağıtım merkezlerine şebekeyi uzaktan izleme ve müdahale imkanı sunan SCADA sisteminin tesis çalışmasına başlandığı ve 2015 yılında tamamlanarak hizmete sunulacağı kaydedildi.


AVRUPA STANDARTLARINDA HİZMET İÇİN YATIRIMLAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Hedeflerinin Avrupa standartlarında elektrik dağıtım hizmeti sunmak olduğunu kaydeden Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Kıvanç Zaimler, bunun için yeni enerji taleplerinin karşılanması ve şebekenin iyileştirilmesi için yatırım ihtiyacı bulunduğunu belirtti. Zaimler, "Belirlenen ihtiyaçlara yönelik yapılması gereken eksik yatırım ihtiyaçları tespit edildi. Bu ihtiyaçları EPDK'ya ilettik ve ek yatırım bütçesi talep ettik. Memnuniyetle söylüyorum ki bu talebimiz kabul gördü. 2011-2014 yılları arasında yapılan toplam tutara yakın bir yatırım 2015 yılında bu bölgeye yapılacak. Bu sene Toroslar bölgesine şebeke ve teknolojik yatırımlar dahil 383 milyon TL yatırım yapacağız" dedi.


Zaimler konuşmasına, "Toroslar bölgesinin yanında Başkent ve İstanbul Anadolu yakası bölgelerini de kapsayan 14 ilde, 110 bin kilometrekare alanda, 20 milyonluk bir nüfusa elektrik dağıtımını üstleniyoruz. Elektrik dağıtım alanında edindiğimiz tecrübelerle, şu anda Türkiye'de lider, Avrupa'da ise örnek gösterilen bir hizmet kalitesine ulaşmış durumdayız" şeklinde devam etti.


"GAZİANTEP ARTIK DAHA AYDINLIK"
Kıvanç Zaimler, "Gaziantep'in tamamına yönelik yapılan bakım kampanyası ile daha verimli bir aydınlatma sağlanmış oldu. Çalışmaları tamamlanan kampanyanın ardından bakım ve onarım çalışmaları periyodik bir şekilde devam edecek. 11 aydınlatma projesi kapsamında 14 bin adet aydınlatma bakımı, 7 bin yeni armatür montajı yapıldı. Gaziantep genelinde 2015 içinde tamamlanacak projeler hayata geçtiğinde aydınlatma şebekesinin daha modern bir yapıya kavuşması planlanıyor" ifadelerine yer verdi.


Zaimler, kış aylarında tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de etkili olan olumsuz hava şartlarının elektrik şebekesini olumsuz etkilediğini, ancak daha önce yapılan yatırımlar ve periyodik olarak devam eden bakımlar sayesinde bu etkinin mümkün olan en az düzeyde hissedildiğini kaydetti.


Elektrik kesintisinden vatandaşlar arayana kadar haberleri olmadığını ifade eden Kıvanç Zaimler, elektrik kesintilerinden kaynaklanan cihaz arızalarını da dağıtım şirketlerinin üstleneceğini sözlerine ekledi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...