Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Efkan Ala'dan kritik açıklamalar

/ Kaynak: AA
Efkan Ala'dan kritik açıklamalar

Politika Haberleri  / AA

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, millet iradesinin tecelli ettiği yerin sandık olduğunu ve oraya kimsenin dokunmaması gerektiğini söyledi.

nbsp;Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, millet iradesinin tecelli ettiği yerin sandık olduğunu ve oraya kimsenin dokunmaması gerektiğini belirterek, "Biz yolumuzu, yeni bir anayasayla temizleyelim, açalım. Kişi hak ve özgürlüğünü garanti altına alalım, kimse ona dokunamasın" dedi.

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, AK Parti Erzurum milletvekili adayları Ala, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, Abdürrahim Fırat, İbrahim Aydemir ve Zafer Tarıkdaroğlu tanıtıldı.

Ala, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hedeflerinin olduğunu, bu hedeflerin AK Parti hükümetleri tarafından şanlı tarihe yakışan hedefler olarak ortaya konduğunu ifade etti.

Türkiye'de milletin egemenliğinin mücadelesini 100 yıldır verdiklerini, TBMM'de "Egemenlik milletindir" denilmesine rağmen henüz tam anlamıyla milletin egemenliği kullanamadığını dile getiren Ala, "Millet egemenliğinin mücadelesini veren bu kadroların gücü ekranları başında bizi izleyen vatandaşlarımızın sandıkta bize teveccühleridir. Onlardan aldığımız gücü ve Allah'ın bize verdiği iradeyle biz ancak bu millet egemenliğini ortadan kaldırmaya çalışanlarla mücadele ediyoruz" dedi.

Ala, AK Parti hükümetlerinin Türkiye'ye hedefler koyduğunu vurgulayarak, bu hedeflerden birinin Türkiye'yi dünyanın en kalkınmış, gelişmiş 10 ülkesinden biri haline getirmek olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin 2002'den önce hayal bile edilemeyen atılımları yaptığını ifade eden Ala, savunma sanayisinde yüzde 90 ithalat yapılırken yüzde 60'tan fazla yerli üretim gerçekleştirmeye başladığını anlattı.

Türkiye'nin tankını, topunu, helikopterini yapan bir ülke haline geldiğini ve ihracata da başladığına dikkati çeken Ala, "Erzurumlu kardeşlerinden bu prangalardan kurtulabilmek için daha fazla destek vermelerini istirham ediyorum. Yeni bir anayasa değişikliğiyle bu prangaları ebediyen toprağa gömebilmek üzere yetki istiyoruz. Onun için bir daha bu tür engellerle kimse bizi uğraştırmasın diye, bir kere daha topyekun gidelim. Bu kadrolarla birlikte çalışalım. Bakın bu terörden kurtulalım. Çözüm süreci dediğimiz şeyi nihayete erdirelim, hedefe vardıralım, bunları gerçekleştirelim" şeklinde konuştu.

Yeni anayasa yaparak, vesayet rejiminden kurtulmak istediklerini vurgulayan Ala, başkanlık rejimine doğru adım atılmasını, "devleti, anayasada belirtilmiş kurumlar yönetir anlayışı"nın tarihe gömülmesini istedi.

Konuşması sık sık "Erzurum'un gururusun" sloganlarıyla kesilen Ala, kalkınmayı, gelişmeyi daha hızlı sağlamayı hedeflerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bazı kardeşlerimiz şunu diyebilir; 'Kalkınmayla anayasa arasında ne fark var?' Bunu söyleyebilirler. Anayasa ile milletin cebi arasında ve kalkınma arasında birebir ve doğrudan ilişki vardır. Örneğin, 90'ların başında Telekom özelleştirmeye çıkarıldı. Bu bir siyasi tercih. O zaman özelleştirilebilseydi çok pahalıydı. Bizim Türkiye'nin dış borcunun tamamını karşılıyordu ama bunu o zaman Anayasa Mahkemesi iptal etti. Yetkisi yokken yürütmeyi durdurma kararı buldu.



. 367 gibi. Sonra bunu beşte biri fiyatına zor sattık. Yani bir kısmını özelleştirdik."

"Sandık bizim irademizin dokunulmazıdır"

Ülkenin ayağındaki prangalardan kurtulmak istediklerini anlatan Ala, "Yeni bir anayasa, yeni Türkiye için vazgeçilmezdir. Bunun kesinlikle farkında olmalıyız. Biz farkındayız, farkında olmayanlara da bunu lütfen anlatalım, iletelim. Bizi lüzumsuz engellerle uğraştırmasınlar. Biz yolumuzu, yeni bir anayasayla temizleyelim, açalım. Kişi hak ve özgürlüğünü garanti altına alalım, kimse ona dokunamasın" dedi.

Ala, şöyle devam etti:

" Sandık bizim irademizin dokunulmazıdır. Millet iradesinin tecelli ettiği yer sandıktır ve oraya kimse dokunamaz, dokunmamalıdır, dokunmaya teşebbüs etmemelidir. Tehditler, şantajlar birtakım yanlış yollar, derhal terk edilmelidir.Sandık garanti altında olmalı ki milletin iradesi oraya yansımalıdır. İşte çözüm süreci diyoruz, bunu sonlandırmak sonuçlandırmak istiyoruz. Artık Türkiye bu terör belasından da kurtulsun. Temel hak ve özgürlükler üzerine olan baskılar da AK Parti hükümetleri döneminde kaldırıldı. Daha fazlasını da yapacağız. Daha çok özgürlük, hak ve hukuk tesis edilecek ama işte geliyor, bu bizim sağladığımız özgürlük alanından yararlanarak, bazıları veya terör örgütü bu sandık üzerinde tehdit kurmaya, silahlı birtakım tehditte bulunmaya, gayret ediyor, çaba sarf ediyor ve buna yöneliyor. Buna derhal son verilmelidir. Buna fırsat vermeyeceğiz. İşte bir pranga da bu, bundan da kurtulduğumuzda artık Türkiye topyekun yoluna devam edecek."

Efkan Ala, programın ardından Mumcu'dan Gürcükapı semtine kadar esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla çay içti. Gürcükapı Camisi'nde öğle namazını kılan Ala, Şehit Jandarma Er Dursun Baltıç'ın eşi Lütfiye Baltıç'ın (51) cenaze törenine katılarak, yakınlarına taziyelerini iletti. Ala, Palandöken ilçesindeki Yenişehir semtinde de esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...