İlk kafile Kudüs'e ulaştı

İlk kafile Kudüs'e ulaştı

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanlığının Türk vatandaşların talepleri üzerine organize ettiği Kudüs bağlantılı umre turunda ilk kafile Kudüs'e ulaştı.

Umre turu kapsamında Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı da ziyaret edecek kafile, Kudüs programına başladı. Boyunlarına "Kudüs 1. Tur" atkıları asan umrecilerin, son derece heyecanlı olduğu görüldü.


Türkiye'den 155 kişinin katıldığı Kudüs bağlantılı ilk umre kafilesinin grup başkanı Selman Aktürkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudüs'ü ziyaretten duyduğu heyecanı dile getirerek, "Mescid-i Aksa'ya ayak bastığım andan itibaren Hz. Ömer'in şehre girişi daha sonra Selahaddin Eyyübi'nin şehri Haçlılardan teslim alışı gözümün önüne geldi. Sevinçleri ve hüzünleri beraber yaşadık. Kudüs bir tarihtir ve güzel bir şehir. Tarihini size yaşattıran ve hissettiren şehir" dedi.


3 GÜN KUDÜS, 7 GÜN MEKKE, 4 GÜN MEDİNE
Tur kapsamında 3 gün Kudüs, 7 gün Mekke ve 4 gün Medine'de olmak üzere 14 gün konaklanacak olan umre yolcuları, Mescid-i Aksa'yı içinde bulunduran Kudüs'te, İbrahim, İshak, Yakup ve Davud peygamberler ile Selman-ı Farisi ve Rabiatü'l-Adeviyye'nin kabirlerini ziyaret edecek, Ömer Cami ve Lut Gölü gibi mekanları gezecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...