İstanbul Avrupa'nın en çok sevilen şehri

İstanbul Avrupa'nın en çok sevilen şehri

Ekonomi Haberleri

Yıllık 500 milyon turizm hareketliliği olan Avrupa kıtasının en çok sevilen 25 önemli turizm merkezi arasında İstanbul ilk sırada yer aldı.

ABD merkezli Tripdavisor araştırma kuruluşu tarafından yapılan 'En Çok Sevilen 25 Turistik Şehir Listesi'nde 3. sırada bulunan İstanbul, 2015 yılı Avrupa kategorisinde 1. sırada yer alarak Travellers' Choice ödülüne layık görüldü. İstanbul'u bir numaraya taşıyan en önemli özelliklerinin başında büyüleyici dokusu, sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası, coğrafik konumu, otelleri, yemek kültürü ve cezbedici özelliği gösterildi. İkinci defa Avrupa'nın bir numarası olan İstanbul, Paris, Londra ve Roma'yı geride bıraktı. İstanbul'un ardından ikinci sırada büyüleyici sokakları, barok, gotik mimarisi ile masal şehri olarak nitelendirilen Prag yer aldı. Londra üçüncü, Roma dördüncü ve Paris beşinci sırada yer aldı. Kapadokya Göreme'de ilk 10 sırada yer alarak Avrupa'nın ünlü metropolleri arasında birçok şehri geride bıkarak 8. sırada yer aldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...