Fenerbahçe Ülker Maccabi'yi sahadan sildi! Tura bir kaldı

Fenerbahçe Ülker Maccabi'yi sahadan sildi! Tura bir kaldı

SPOR Haberleri

Son şampiyon önünde baştan sona üstün oynayan Fener seriyi 2-0'a getirdi. Sarı-lacivertli takım için artık bir galibiyet Dörtlü Final anlamı taşıyor

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında son şampiyon İsrail temsilcisi Maccabi Electra'yı 15 sayı farkla, 82-67 yenerek, seride 2-0 öne geçti. Maçın başında Bogdanovic, Semih ve Goudelock'la 9-0'lık seri yapan sarı-lacivertliler daha 6. dakikada çift haneli fark yakaladı: 17-7. İkinci periyotta 8-2'lik seri yapan Maccabi önünde savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, Goudelock'la iyi skor üretti. Preldzic'in de üçlükleriyle coşan temsilcimiz soyunma odasına 50-34 önde girdi. Üçüncü periyoda Bogdanovic ve Semih Erden'in basketleriyle başlayan Fener, oyunun hakimiyetini rakibine bırakmazken; 22'de skoru 55-34'e getirerek farkı 20 sayının üzerine çıkardı, 4. çeyreğe de 68-53'lük avantajla başladı. Fenerbahçe Ülker, periyodun ilk 5 dakikasında sadece 3 sayı bulurken, buna karşılık özellikle Randle'la farkı azaltmaya çalışan Maccabi Electra, 35. dakika içinde farkı 12 sayıya (71-59) kadar indirdi. Moladan Bogdanovic, Bjelica ve Goudelock'ın sayılarıyla 6-0'lık seriyle dönen sarı-lacivertliler, maçın kalan bölümünde rakibinin farkı azaltmasına izin vermedi ve sahadan 82-67 galip ayrıldı.


3. maç 20 Nisan'da
Toplam üç galibiyete ulaşacak takımın Dörtlü Final'e kalacağı serinin üçüncü karşılaşması, 20 Nisan Pazartesi günü İsrail'de oynanacak. Fenerbahçe Ülker bu maçı da kazanırsa Dörtlü Final'e yükselecek. İsrail takımının galibiyeti halinde ise seriye Tel Aviv'deki 4. maçla devam edilecek. nbsp;


SALON: Ülker Sports Arena
HAKEMLER: Sreten Radovic (Hırvatistan), Panagiotis Anastopoulos (Yunanistan), Benjamin Jimenez (İspanya)


FENERBAHÇE ülker nbsp;82
Bogdanovic (11s,5r) Vesely (6s,8r) Kenan (5s) Oğuz Serhat Goudelock (19s) Bjelica (9s,15r) Emir Preldzic (7s) Semih (12s,6r) Zisis (7s) Zoric (3) Melih (3)


MACCABİ Electra nbsp;67
Landesberg (11s) Linhart (12s,5r) Haynes Cohen Forte Pargo (16s) Randle (13s,5r) Smith (7s) Tyus (4s,5r) Ohayon (2s) Alexander (2s) Schortsanitis
PERİYOTLAR: 30-14, 20-20, 18-19, 14-14 nbsp;
İLK YARI: 50-34 (F.Bahçe lehine) nbsp;

Çok iyiydik nbsp;
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Baş Antrenörü Zeljko Obradovic maç sonrası, "Serideki ikinci maçımız ve çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. İlk maçtan sonra her zamanki gibi küçük detaylar üzerinde çalıştık ve karşılığını da aldık. Kural çok basit, şimdi bir galibiyete ihtiyacımız var" diye konuştu.


Obradovic'in ilginç tesadüfü
F.Bahçe'nin Başantrenörü Zeljko Obradovic için dünkü zafer yıllar önce yaşadığı başarıyı taçlandırdı. Obra 23 sene önce dün Partizan takımıyla İstanbul'da ilk Euroleague şampiyonluğunu yaşamıştı. Böyle bir yıldönümünde F.Bahçe'yle Maccabi'yi sahadan silen Sırp çalıştırıcı iki gururu bir arada yaşadı. nbsp;


Yıldırım heyecan yaptı
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Mahmut Uslu, İsfendiyar Zülfikari, Selim Sapan ve Selim Kosif de maçı takip etti. Yıldırım'ın farkın 12 sayıya kadar indiği bölümde gelen basketlerle hayli heyecanlandığı gözlendi. Bu arada Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın bazı oyuncuları da mücadeleyi tribünden izledi.

Alex de tribündeydi nbsp;

Özel işleri sebebiyle İstanbul'da bulunan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Alex de Souza da karşılaşmayı eşiyle birlikte tribünden izledi ve büyük ilgi gördü. Taraftarlar, devre arasında Alex'in maçı takip ettiği bölüme giderek, geçtiğimiz aylarda yeşil sahalara veda eden yıldız isimle fotoğraf çektirdi.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...