Çin'in gizli projesi ortaya çıktı

Çin'in gizli projesi ortaya çıktı

Ekonomi Haberleri

Çin'in Güney Çin Denizi'nde tartışmalı bir bölgede bulunan mercan kayalıklarındaki bir uçak pisti inşa ettiği ortaya çıktı.

Yayınlanan uydu fotoğraflarında, Çin'in pist inşaatında önemli bir ilerleme kaydettiği görülüyor. Vietnam ve Filipinler başta olmak üzere birçok nbsp;Asya ülkesi Çin'e bu projesinden dolayı tepkili. Yayınlanan uydu fotoğrafları, Çin'in Güney Çin Denizi'nde tartışmalı bir bölgede bulunan mercan kayalıklarındaki uçak pisti inşaatında önemli ilerleme kaydettiğini gösteriyor. New York Times'da yer alan habere göre, Spratly adalarında, Fiery Cross mercan kayalıklarının kum ve betonla doldurulduğu alanda inşa edilen uçak pistinin 3 kilometrelik bir alana yayıldığı belirtiliyor.
Çin'in gizli projesi ortaya çıktı

Yayınlanan uydu fotoğrafları, Çin'in Güney Çin Denizi'nde tartışmalı bir bölgede bulunan mercan kayalıklarındaki uçak pisti inşaatında önemli ilerleme kaydettiğini gösteriyor. nbsp;
Asya ülkeleri tepkili
Çin'in denizi doldurarak yapay kara parçaları oluşturması Asya Pasifik bölgesindeki bazı ülkeler tarafından tepkiyle karşılansa da, Çin'i durdurmaya yetmiyor. Vietnam ve Filipinler başta olmak üzere bazı Asya ülkeleri, Çin'in buradaki faaliyetlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunuyor. Bazı medya kuruluşları, Çin'in bu pisti askeri amaçla kullanacağını iddia ediyor.
Çin'in gizli projesi ortaya çıktı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...