Azerbaycanlı gençlerden AP'ye sert tepki!

Azerbaycanlı gençlerden AP'ye sert tepki!

GÜNDEM Haberleri

Ferit Şahbazlı: 'AP'nin sözde 'ermeni soykırımı' ile ilgili kabul ettiği karar yalnız Türkiye'ye değil, tüm Türk dünyasına karşı yönelmiştir"

Avrupa Parlamentosu'nun sözde soykırımla ilgili kararı, sadece Türkiye'de değil, kardeş ve dost ülkelerde de tepkiyle karşılandı. AP'yi kınayan Azerbancanlı gençler, "Bu fitnekar karar sadece Türkiye'ye değil, tüm Türk dünyasına karşı yapılmıştır" dedi. Azerbaycan Reformçu Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı şunları söyledi:
"Avrupa Parlamentosu'nun sözde "Ermeni soykırımı"na ilişkin kabul ettiği bu hain karar; Batı'nın, Avrupa'nın asıl haksız mahiyetini, çifte standartlı davrandığıı bir kez daha ortaya koymuştur. Yirminci yüzyılda ilk terör saldırılarını, soykırımını Ermeni kuruluşları, Ermeni silahlı desteleri ve Taşnak Ermenistanı yapmıştır. Sonradan Ermeniler suçlarının üstünü örtbas etmek için uydurma soykırım yalanlarını üretmeye başlamışlardır. Bu anlamda Avrupa Parlamentosu'nun hiçbir tarihi ve hukuki dayanağı olmayan bu kararı objektiflik ve vicdan duygusunu kaybetmeyen herkes için anlamsız kağıt parçasından başka bir şey değildir. Ermenistan'ın 20 yılı aşkın bir süredir, Azerbaycan topraklarını işgal etmesini, yarası henüz iyileşmeyen Hocalı soykırımını, oradaki bir insanlık suçunu görmezden gelen Avrupa Parlamentosu'nun sözde "soykırım"a ilişkin kararı bu kurumun itibarına ve otoritesine vahim darbedir. Bu karar Türkiye'ye karşı siyasi baskıdır ve Türkiyenin dünyada hızla artan gücünü sindirememekten kaynaklanıyor. Fakat bu girişimler hiçbir sonuç vermeyecek. Ermenilerin sözde "soykırım"a cevap olarak, Türkiye hükümetinin Çanakkale Zaferinin yüz yıldönümünün kutlanması konusunda kararı takdire layıktır. Türk hükümeti bununla dünyaya barış, işbirliği, iyi komşuluk mesajlarını verir".

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...