Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye, Monacolu yıldızı elinden kaçırmış!

Türkiye, Monacolu yıldızı elinden kaçırmış!

SPOR Haberleri

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Monaco'nun profesyonel sözleşme imzaladığı 19 yaşındaki kaleci Seydou Sy'nin kariyerine Türkiye'de başladığı ortaya çıktı.

nbsp;Fransa Ligue 1 ekiplerinden Monaco'nun profesyonel sözleşme imzaladığı 19 yaşındaki kaleci Seydou Sy'nin kariyerine Türkiye'de başladığı ortaya çıktı.Monaco ile profesyonel olan ve 2017 yılına kadar sözleşme imzalayan Senegalli genç kaleci 2010 yılında henüz 15 yaşındayken Türkiye'ye getirildi. O zamanki adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Başakşehirspor'un altyapısında eğitim alan ve 1 yılını burada geçiren Sy ile yola devam edilmedi.


Türkiye'de aradığını bulamayan genç kaleci adayı menajerler vasıtası ile AC Milan'ın denemelerine katıldı ve İtalyanlar tarafından beğenildi. Ancak bu takımda forma bulma şansını oldukça düşük bulan Sy sözleşme imzalamadı. "Francophone Games" adlı turnuvada Senegal kalesini korurken Monaco gözlemcilerince keşfedilince bu takımla masaya oturan Sy, Fransa'da yaşamayı daha da cazip buldu ve sözleşme teklifini kabul etti.Gelişmeler hakkında konuşan Sy, "Senegal'deyken bir Türk beni keşfetti ve Türkiye'ye getirdi. 1,5 senemi burada geçirdikten sonra İtalya'ya gittim. Hayalim Fransa Ligue 1'de oynamaktı. Bu yüzden Monaco'nun teklifini kabul ettim. Gelişim ve öğrenimimi burada sürdürmek istiyorum" ifadelerini kullandı.


GELECEĞİN YILDIZ ADAYI
Sy hakkında yapılan yorumlarda fiziksel üstünlüğü ve bireysel yetenekleri ile geleceğin önemli kalecilerinden birisi olacağı ifade ediliyor. Özellikle refleksleri ile birebir pozisyonlarda rakip forvetlere geçit vermeyen Sy, Monaco rezerv takımında oynamasına karşın A Takım ile idmanlara çıkıyor ve eğitimini buradaki hocalardan alıyor.


SEYDOU SY KİMDİR?
Doğum Tarihi: 12 Aralık 1995
Doğum Yeri: Dakar / Senegal
Boyu: 1.92 cm
Mevki: Kaleci
Sözleşme Bitiş Tarihi: 30.06.2017
Kulübü: Monaco


Kaynak: nbsp;Sporx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...