Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İstiklal Mahkemeleri' kitap oldu

/ Kaynak: İHA
'İstiklal Mahkemeleri' kitap oldu

Politika Haberleri  / İHA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, geçmişte yaşanan olaylara ışık tutmak amacıyla İstiklal Mahkemeleri'nin kitaplaştırıldığını belirtti.

TBMM Başkanı Çiçek, TBMM Tören Salonu'nda gazetecilerle bir araya geldi. İstiklal Mahkemeleri'nin kitaplaştırılması hakkında bilgi veren Çiçek, çalışmanın amacının geçmişte yaşanan olaylara ışık tutmak olduğunu söyledi. Çiçek, "Tarihimizin bu dönemini sıkça yapıldığı gibi, her vesileyle yapıldığı gibi dedikodu malzemesi yapmaktan çıkarmaktır. Tarihimizin bu dönemiyle ilgili dedikoduları ortadan kaldırmak ve tarihi dedikodu malzemesi olmaktan kaldırmaktır. O dönem yapılan çalışmaların tam olarak bilinmesi gerekmektedir" diye konuştu.


24. dönemde yapılan Meclis çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Çiçek, "Dilekçe komisyonuna 35 bin 290 başvuru yapılmıştır. 66 bin 378 kişi toplu imza ile başvurmuş, bu dilekçeleri imzalayan vatandaşımızın sayısı 1 milyon 445 bin 137. İnsan hakları ihlalleri ile ilgili inceleme, çalışma yapan komisyonumuz var. 24. yasama döneminde 7 bin 594 başvuru yapılmış, komisyon 44 rapor yayınlamış, özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla veya Türk soylu vatandaşlara yönelik olarak yakın takip içinde olmuş Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na 86 bireysel başvuru yapılmış" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...