Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Borusan'ın 5 yıllık planı

/ Kaynak: İHA
İşte Borusan'ın 5 yıllık planı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Holding'in 2014 rakamları, 2015 beklentilerini ve 5 yıllık stratejik planlarını açıkladı.

HALKA ARZHalka arz ile ilgili olarak Agah Uğur, "Hissedar aile Holding olarak bir halka arzı düşünmüyor. Şirket bazında ise öyle bir durumun söz konusu olabilmesi için ancak çok büyük bir satın alma olması lazım" ifadelerini kullandı.

6 KULUÇKA ŞİRKET
Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Borusan'ın yeni ürün, hizmet ve iş modelleri geliştirme faaliyetlerine son 3 yıldır önemli yatırımlar yaptığını belirterek, "Son 3 yılda her yıl, yeni inovasyon fikir ve projeleri için 5 milyon dolar bütçe ayıran Borusan, 2015 yılında ise buna ilaveten yeni kurulan kuluçka şirketlerine 30 milyon dolar ve ortak Ar-Ge Merkezi'ne ise 6 milyon dolar bütçe ayırdı. 2013 yılında oluşturulan özel çalışma ekipleri ile bugüne kadar toplam 35 farklı iş fırsatı değerlendirildi. Bunların içinden 6 tanesi 'kuluçka şirket' aşamasına getirildi. 2013 yılında taşımacılık sektörüne özel bir pazar platformu olan ETA, 2014 yılında ise hızlı ve güvenli bireysel ikinci el otomobil satışı için online bir platform olan Otomax ile yeni girişimlerimizi açıklamıştık. Yeni bir girişimimizi de bu yılbaşı itibarıyla pazara sunduk. 'Bukoli' adını verdiğimiz bu girişim online alışverişlere alternatif kargo teslimatı hizmeti sunuyor. Tüketicilerin evde olduğu saatler teslimata uymadığı ya da iş yerinde teslim almanın sorun olduğu durumlarda Bukoli kargonun yakındaki bir esnafa teslim edilmesini sağlıyor. Böylece hem tüketiciye özel çözüm sunarken hem de esnafa yeni iş ve müşteri potansiyeli kazandırmış oluyor. Şu an pilot uygulamayla İstanbul'da 15 ilçeye hizmet veren Bukoli hizmet alanını hızla yaygınlaştıracak. Ayrıca yine bu yılbaşında grubumuzun yeni teknoloji geliştirme çalışmalarını hızlandırmak için ortak bir Ar-Ge Merkezi kurduk. Bu süre zarfında aynı zamanda, üniversitelerle işbirliklerimizi arttırmaya yönelik adımlar atarak; üniversitenin kaynaklarına, veri havuzlarına ve akademisyenlere yakın olmak amacıyla İTÜ Arı Teknokent'te yerimizi aldık" dedi.

BORUSAN NEŞE FABRİKASI
Kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri alanında, 2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile çocuklarının bakımı nedeniyle çalışma imkânı bulamayan kadınlara yönelik başlatılan "Annemin İşi Benim Geleceğim" projesi ilk meyvelerini 2014 yılında vermeye başladığını belirten Uğur, "Proje kapsamında, "Borusan Neşe Fabrikası" olarak adlandırılan kreş ve gündüz bakım evlerinin ilki 2014 Temmuz ayında Adıyaman'da, ikincisini ise Kasım ayında Afyonkarahisar'da açıldı. Geçen yıl aynı zamanda, Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri'ne imza atan kuruluşlar arasında yer alan Borusan aldığı davet üzerine Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri Liderlik Grubu'na seçilen ilk Türk şirketi oldu" ifadelerini kullandı.

BİFO TURNELERİ
Agah Uğur, 2013-2014 sezonunda Sascha Goetzel yönetiminde BBC Proms'da verdiği konserle uluslararası müzik basının dikkatini çeken ve saygın yayınların övgü dolu eleştirilerini alan BİFO'nun 2015-2016 sezonunda Avrupa turnesine çıkacağını açıkladı.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...