Şehit savcı için hatıra ormanı oluşturuldu

/ Kaynak: İHA
Şehit savcı için hatıra ormanı oluşturuldu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Siirt'te şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için 'Hatıra Ormanı' oluşturuldu.

Siirt'in Eruh ilçesi Kayaboğaz köyünde, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslar Ağçakale, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu, kurum müdürleri ve çok sayıda kalabalık davetlinin katılımıyla oluşturulan hatıra ormanına fidan dikildi.

Tören, cuma namazı öncesi köy caminde mevlit okutulmasıyla başladı. Siirt İl Müftü Yardımcısı Abdullah Işık'ın okuduğu mevlit duası kalabalığı duygulandırırken, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale de gözyaşlarına hakim olamadı.

Daha sonra köy meydanında düzenlenen törende konuşan Vali Tutulmaz, Savcı Kiraz'ın isminin uzun süre yaşatılması amacıyla oluşturulan hatıra ormanında ağaç dikme faaliyetinde bulunacaklarını söyledi. Vali Tutulmaz, "Şunu iyi bilmeliyiz ki, şehit savcıya sıkılan kurşunlar öncelikle insanlığa, ülkenin huzuruna ve geleceğine sıkılmıştır. Bizim hep beraber hareket ederek bu oyuna gelmememiz gelmektedir. Ülkemizi güçlü kılmak gerekir ki, hepimiz bu huzurdan refahtan pay olalım" şeklinde konuştu.
Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale ise, Savcı Mehmet Selim kiraz'ın şehadetinin teşkilat adına, milletin ve devletin bekasının güçlenmesinde bir etken olduğunu söyledi. Ağçakale, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olan bu hadisenin, onun şehadeti vesilesiyle hayatiyet kazanan şeyler olduğunu görebildiklerini söyledi.
Oluşturulan hatıra ormanı projesi hakkında konuşan Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Mehdi Özyer, şehit ormanı tahsis ederek, 400 kadar fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Şehit Mehmet Selim Kiraz'ın Siirt'te yaşayan Akrabası Adil Ekinci ise şunları söyledi:
"Savcı benim yeğenim oluyor. Terörün sıktığı kurşunlar adalete sıkılmıştır. Savcımız adaleti sağladığı için ve dosyadaki failleri tespit edildiği için şehit edildi. Bütün devlet büyüklerimiz ve 77 milyon vatandaşımız şehit savcısına sahip çıkmıştır. Binlerce ve on binlerce hatipler okutuldu, dualar edindi. Yüksek şehitlik mertebesine ulaştı. Onun adına sevinçliyiz, ama bir şekilde de yüreğimiz yanıyor."

Tören, yemek ikramı ve fidan dikimiyle sora erdi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...