10 dakikada harp karargâhı

10 dakikada harp karargâhı

Ekonomi Haberleri

Hacettepe Teknokent'teki savunma firması tarafından geliştirilen mobil harp karargahla savaş karargahları ve komuta yerleri 10 dakikada hazır hale geliyor.

Hacettepe Teknokent'teki bir savunma firması tarafından geliştirilen mobil harp karargah ile savaş karargahları ve komuta yerleri 10 dakikada hazır hale geliyor. nbsp;Şirket yöneticilerinden Recep Öztürk, askeri ciplerin bile çıkamayacağı yerlere tırmanan Argo isimli 8x8 UTV (Utility Terrain Vehicle) aracı bu amaca yönelik modifiye ettiklerini belirterek, "Argo'nun üzerine ağırlığı 180 kilogram kadar gelen, şişirildiğinde 42 metrekare büyüklüğünde su geçirmez, yanmaz özel plastik bir çadır yerleştirdik. Suda bile batmadan gidebilen Argo, 2 kişi tarafından 10 dakikada şişirilerek hazır hale getiriliyor. Daha sonra radar, gece görüş ve termal kameralara karşı tam korunma sağlayan 60 metrekarelik anti-radar gizleme ağı üzerine kapatılıyor ve karargahın düşman unsurları tarafından tespit edilmesinin önüne geçiliyor" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...