Küçük ve orta boy ölçekte dolandırıcı

Küçük ve orta boy ölçekte dolandırıcı

Ekonomi Haberleri

Yetkililer, KOSGEB desteği için "3-5 bin lira masrafımız olacak. Parayı hesaba yatırın, 1 haftaya krediniz hazır" diyen kişilere karşı girişimcileri uyardı

olandırıcılar sınır tanımıyor. "Bilgileriniz terör örgütünde. Para yatırın silelim" diye polis gibi arayanlar, "Ziynetinizi koruyalım" diye yaşlıları dolandıranlar, yaşlıların kartını ATM yutmuş gibi yapıp, daha sonra hesabı boşaltanlar binlerce kişiyi kandırdı. Şimdi de iş kurmak için kredi peşinde koşan işletmeler dolandırıcıların hedefinde. Telefon üzerinden veri tabanına kayıtlı ne kadar işletme varsa, gözlerine kestirdiklerini sırayla arayan dolandırıcılar, işlemlerin uzun süreceğini, ancak zamanın kısaltılması için bazı masraflar olduğunu söylüyor ve işlemleri 'sözde' hızlandırmak için para istiyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, işletmeleri uyardı. Biçer, "Fırsatçılar, belirli bir sohbetin ardından 'efendim bu işler için 3 bin, 5 bin lira masrafımız olacak. Şu hesaba parayı yatırırsanız bir hafta sonra krediniz hazır" diyerek işletmeleri kandırıyorlar. KOSGEB ile çalışıyorsanız, kesinlikle bu tür sözlere kanmayın. KOSGEB'e ulaşmak isteyen vatandaşların resmî kanalları kullanmasını tavsiye ediyoruz" dedi.
PROSEDÜR AZALTILACAK
Sosyal ağlarda da tüketicileri kandırmaya yönelik hesapların açıldığını, kendi adına twitter hesabı açıldığını hatırlatan Biçer, resmî web sayfamız, facebook ve twitter hesabımızdan uyarılarda bulunuyoruz" diye konuştu. Krediye ulaşma noktasında bürokrasiyi azaltacak çalışmaların sürdüğünü söyleyen Biçer, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda süreçleri nasıl daha da iyileştirebileceğimiz üzerinde çalışıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...