BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ambalajlı süt daha sağlıklı

Ambalajlı süt daha sağlıklı

Benzersiz bir besin kaynağı olan süt, aynı zamanda en hassas gıda maddelerinden biri. Özellikle sıcak havalarda uzun süre sıcakta kalan açık süt, içindeki zararlı mikroorganizmaların hızla çoğalması sebebiyle bir hastalık kaynağı haline gelebiliyor.



İSTANBUL - Benzersiz bir besin kaynağı olan süt, aynı zamanda en hassas gıda maddelerinden biri. Özellikle sıcak havalarda uzun süre sıcakta kalan açık süt, içindeki zararlı mikroorganizmaların hızla çoğalması sebebiyle bir hastalık kaynağı haline gelebiliyor. Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yaşar Keskin, içilen sütün sağlığa uygunluğundan emin olmanın en iyi yolunun ambalajlı sütleri tercih etmek olduğunu açıkladı. Sağlık için içilen süt açıkta tüketiciye ulaştırıldığında bir hastalık tehdidi haline gelebiliyor. Hijyenik şartlara uyulmadan elde edilen ve dağıtılan süt, içerdiği hastalık yapan patojen mikroorganizmalardan dolayı özellikle yaz aylarında sağlık problemlerinin oluşmasına sebep oluyor. Süt yoluyla bulaşan hastalıklar arasında brusella, tifo, paratifo, sarılık, tüberküloz ve şarbon bulunuyor. Açık sütün tüketiminin yasa ve yönetmeliklerce yasak olduğuna dikkat çeken Dr. Yaşar Keskin, “Özellikle bulaşıcı hastalık riski ve gıda zehirlenmelerinin arttığı sıcak yaz aylarında güvenli tüketim için, ambalajlarda sunulan, ısıl işlemden geçirilmiş sütler doğru tercih olacaktır” dedi. > Sevdican Güneş
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 93699
    % 0.94
  • 5.2716
    % -1.23
  • 6.0028
    % -1.12
  • 6.7306
    % -1.44
  • 211.531
    % -0.51
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT