HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

HDP Genel Merkezi'ne silahlı saldırı

Kaynak: DHA
HDP Genel Merkezi'ne silahlı saldırı

Politika Haberleri  / DHA

HDP parti genel merkezine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda kimse yaralanmadı.

HDP Genel Merkezi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder saldırının HDP'nin barajı aşmaması için yapılan bir provokasyon olduğunu belirtti.

HDP Genel Merkezi'ne sabaha karşı saat 04.00 sıralarında saldırı düzenlendi. Beyaz bir araçla HDP Genel Merkezi'nin yanından geçen saldırganlar, pompalı tüfeklerle HDP Genel Merkezi'nin yanında bulunan polis kulübesi ve HDP bayrağını hedef aldı. Polis saldırganlara karşılık verdi. Olayda ölen ya da yaralanHDP Genel Merkezi'ne silahlı saldırıan olmazken, HDP Genel Merkezi'nin önünde bulunan 5 araç zarar gördü. Saldırganların yakalanamadığı öğrenildi.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sabah 04.00 sularında buradan geçen beyaz bir aracın üzerinden silahlarla ateş ediliyor. Bizim binada bekleyen görevli arkadaşlarımız ve binanın önündeki polisler müdahale ediyorlar. Araç uzaklaşıp gidiyor, polis civardaki güvenlik kameralarından aracın plakasını ve içindekileri tespit etmeye çalışıyor. Bu, HDP'nin barajı aşmaması için yapılan provokasyonlardır diye düşünüyoruz. Bütün bunlara karşı inadına ve ısrarla barışı, demokratik siyaseti savunmaya da kararlıyız. Saldırganlar ve onları örgütleyenlerin bilmesinde fayda var. Israrla barış, demokratik siyaset demeye devam edeceğiz" dedi.

Saldırganların birden fazla kişi olduğunu söyleyen Önder, saldırganların polis kulübesini de hedef aldığını ve polisin saldırganların arkasından bir iki el ateş ettiğini ifade etti. nbsp;

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...