Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

380 gramlık bebeğe ilk dokunuş

/ Kaynak: DHA
380 gramlık bebeğe ilk dokunuş

YAŞAM Haberleri  / DHA

Gebze'de 19 Mart'ta 23 haftalık, 380 gram olarak dünyaya gelen Miray Diren Bebek ve halen hayata tutunma mücadelesi veriyor.

Miray Diren Okay bebek, doğumdan sonra dün ilk kez annesi Canan Okay'ın elini tuttu. Bu dokunuş sırasında hastanede duygusal anlar yaşandı.

Gebze Medikal Park Hastanesi Çocuk yoğun bakım servisinde hayata sıkı sıkı sarılarak hayatta kalma mücadelesi veren Miray Diren Okay bebeği yaşatmak için hastane tüm imkanlarını seferber ediyor.

380 gramlık bebeğe ilk dokunuş

Hastanenin çocuk sağlığı doktorlarından olan Uzman Dr. Bekir Çakmak, bebeğin, hastaneye getirilen annenin karnında tutan kesenin yırtılması sonucu 19 Mart'ta nbsp; normal doğumla nbsp; 23 haftalık, 380 gram ve 23 santim uzunluğunda dünyaya geldiğini, şu anda dünyada bu kadar küçük olarak doğup hayatta olan en küçük bebek olduğunu da hatırlattı.

380 gramlık bebeğe ilk dokunuş

Çakmak şunları söyledi: "Miray Diren Okay bebeğimiz kısaca, İrem bebek diğer adıyla inanılmaz bebek yaklaşık 1 ayı geride bıraktı. İlk defa annesinin eline dokundu. İlk defa ten temasını yaşadı. Çok duygulu anlar yaşadık. Bugün de çok güzel bir sürprizle karşılaştık. İrem bebeği muayene ettiğimde normalde bebeklerde 32 haftalıkken emme ve yutma refleksleri gelişir. İrem bebek 380 gram doğmasına ve yaklaşık 1 aylık olmasına rağmen bugün emme refleksini başardığını gördük. Emme refleksinin başlaması bizim için çok önemli. Çünkü erken doğan bebeklerdeki en büyük problem olan akciğer gelişimi, nörolojik gelişim ve gözlem alanı gelişimi bizim için çok önemli. Emme refleksinin iyi olması ve başlaması nörolojik gelişimin başladığının ve yol aldığımızı gösteriyor. Bu nedenle akciğer gelişimlerini yakından takip ediyoruz. İrem bebeğimiz için şu an her şey en iyi şekilde ilerliyor''

Doğumdan 1 ay sonra ilk kez bebeğinin ellerini tutan anne Canan Okay ise bebeğine ilk kez dokunmanın heyecanını yaşadığını belirterek duygularını şöyle anlattı: "Çok mutlu oldum. Hep bu günün hayalini kurmuştum. Bu günün umuduyla yaşıyordum. Ayrıca durumu çok iyiye gidiyor. Bu nedenle çok mutluyuz. Gram gram da olsa ilerleme var. Kilo almış sayılıyor. Şu anda 550 gram. Baya bir ilerleme kaydetti. Organlarında en ufak bir sorun yaşanmadı şu ana kadar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Sonuçta yoğun bakımda yatıyor. Allah bütün yoğun bakımda yatan çocukların annelerine yardımcı olsun. Çok zor bir durum hep aklımız burada kalıyor. Kucağıma alacağım günü de iple çekiyorum. Hep gün sayıyorum. Hatta saatleri bile sayıyorum. Beklemek çok zor. Ama iyi haberlerini aldıkça çok mutlu oluyor insan. Hep aklımız fikrimiz burada. İrem ikinci çocuğum. Abisi de çok merak ediyor ama yoğun bakıma girmek yasak olduğu için gelmesine izin vermiyorum.''


YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...