Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nuri'nin durumu belirsiz

Nuri'nin durumu belirsiz

SPOR Haberleri

Dortmund'da oynayan milli yıldızımız, Nuri Şahin, Jürgen Klopp'un ayrılığı ile ilgili konuştu.

Dortmund'da forma giyen Milli futbolcumuz Nuri Şahin, Klopp'un ayrılığını ve sezonu NTV Spor'da değerlendirdi.

Dortmund'dan ayrılıp Real Madrid'e gittiği dönemde bile Klopp'un sürekli kendisini arayıp destek olduğunu söyleyen Nuri, "Onun bundan sonra en büyükleri çalıştıracağından adım gibi eminim" dedi.

"DORTMUND'DAN AYRILDIĞIMDA BİLE DESTEK OLDU"
Güntekin Onay'ın "Klopp bir teknik adamdan fazlası" yorumunu değerlendiren ve kendi kariyerinde Klopp'u nereye koyduğunu anlatan Nuri Şahin; "Güntekin ağabeyin söylediğine katılıyorum. Hocanın benim için yeri çok farklı. İnsanlığı benim için çok farklı, bugünlere gelmemde inanılmaz yardımı oldu. Dortmund'dan ayrıldığımdan sonraki 1.5 yıllık dönemde bile her zaman arkamda oldu, telefonla olsa bile her zaman destek çıktı bana. O yüzden ayrılsa bile ilişkimiz devam edecektir." dedi.

"LEWANDOWSKİ'NİN GİDİŞİ OYUNUMUZU TAMAMEN DEĞİŞTİRDİ"
Nuri, Güntekin Onay'ın bu sezonki başarısızlığın Lewandowski'nin gidişi ve yerine gelen Immobile ile Aubameyang'ın takıma uyum sağlayamaması ile ilgili olduğunu tespitine de katıldı. "Lewandowski'nin gitmesi oyunumuzu tamamen değiştirdi. Bundan önceki senelerde Lewandowski gibi hızlı bir oyuncuya attığınız zaman topu takımı rahatlatıyordu. Oyun stilimizin değişmesi gerekiyordu. Dünyada onun gibi oynayan futbolcular elle sayılır ve onların da Dortmund'a gelmesi imkansız, 50-60 milyon euro vermek lazım" diyen Milli yıldızımız, diğer gerekçelerin de kilit oyuncuların uzun dönemli yaşadığı sakatlıklar, yeni transferlerin Dortmund'un kötü bir zamanına denk gelmesi ve mağlubiyetler sonrası takımda yaşanan moral bozukluğu olduğunu söyledi.

"DURUMUM BELİRSİZ"
Bir süredir sakatlığı yüzünden takımdan ayrı kalan Nuri, sağlık durumu hakkındaki soruyu da cevapladı. "Durumum belirsiz" diye söze başlayan yıldız oyuncu "Geçen sene 60'a yakın maç oynadım, onun acısını çekiyorum. Üzerimde baskı yok, hedefim kupa finaline kalırsak, orada oynamak. O da olmazsa yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmak. Sahalardan daha ne kadar uzak kalacağım şu anda belli değil" ifadelerini kullandı.

"İLKAY İLE İYİ UYUM YAKALADIK"
Emek Ege'nin "Dortmund'un toparlanması İlkay ile senin orta sahada birlikte görev aldığı döneme denk geldi. Buna katılıyor musun?" şeklindeki sorusu üzerine ise Nuri, "Beraber oynadığımız dönemde 5 maç arka arkaya kazandık. Sonra ben sakatlandım ve takım yeniden kaybetmeye başladı ama bu sadece İlkay ile oynamamla odaklanacak bir şey değil. Uyum sağladığımız ortada ama..." diye konuştu.

"BU SENE HEDEFİN ŞL OLMASI İMKANSIZDI"
Juventus ile eşleştikleri Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçta deplasmandan 2-1'lik bir yenilgi ile döndüklerini ve bunun kötü bir skor olmadığını hatırlatan Nuri, rövanşta ise kendisi ile birlikte bir kaç futbolcunun sakatlığı yüzünden oynayamadığı ve maçın başında yedikleri golün de etkisiyle elendiklerini belirtti. "Bu sene zaten bizim hedefimizin Şampiyonlar Ligi olması zaten imkansızdı" diye de samimi bir itirafta bulunan Nuri, "Bundesliga'da ilk 4'ü zorlamak bile iyi bir sonuç olurdu bu sene" dedi.

"KLOPP'A ÖYLE BİR ŞEY SORARSAM AYIP EDERİM"
Klopp'un gidişinin sebebini kendisine sorup sormadığı yönündeki bir soru üzerine de Nuri Şahin, "Ben Klopp'a 'Neden?' diye sorarsam çok büyük ayıp etmiş olurum. Çünkü bizi buralara getirdi, takımın kilit oyuncularnın hepsi 7-8 senedir onunla çalışıyor." dedi.

"EN BÜYÜKLERİ ÇALIŞTIRACAK"
Klopp'un böyle bir karar almaya hakkı olduğunu vurgulayan Nuri, "Herkesin kendi hedefleri var. Belki o da yoruldu, belki 1 sene dinlenmek ister. Belki başka bir kulüpte çalışmak ister. O kendi kararını verdi, umarım hayırlısı olur" dedi.

Nuri, Klopp'un en büyük kulüplerden birini çalıştıracağına emin olduğunu da dile getirdi: "Ben Jurgen Klopp'un bundan sonra en büyükleri çalıştıracağından adım gibi eminim"

"ALMANYA KUPASI'NI ALMAYA MECBURUZ"
Nuri, Klopp'a Almanya Kupası ile veda etmek istediklerini de söylerken "Klopp gibi birine en iyi veda ne olur ya da taraftara bu sezen için verebileceğimiz en iyi şey Almanya Kupası'nı kazanmak olacaktır. Bu olaylardan sonra önemi daha arttı kupanın. Elimizden geleni yapmamız lazım." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...