Yalçın Küçük: Dava mankeniyim

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Yalçın Küçük: Dava mankeniyim

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı Oda TV davasının ikinci duruşmasına iddianamenin okunmasıyla devam edildi. Duruşmada Yalçın Küçük'ün "Mesleğiniz nedir?" sorusuna verdiği "Dava mankeniyim. Önemli davalarda beni alırlar" yanıtı salondakileri güldürdü.

nbsp; İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava, önceki başkan Resul Çakır'ın Yargıtay üyeliğine seçilmesiyle yerine atanan hakim Mehmet Ekinci başkanlığında görülmeye başladı. Duruşmada, tutuklu sanıklar Prof. Dr Yalçın Küçük, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Şükrü Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır, Coşkun Musluk, Müyesser Uğur ile tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli hazır bulundu. Tutuksuz sanık Ahmet Mümtaz İdil ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı. CHP Milletvekilleri Umut Oran, Oktay Ekşi, Binnaz Toprak, İlhan Cihaner ile BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de izleyici olarak duruşma salonunda yer aldı. TRT tarafından görevlendirilen iki spikerin iddianameyi okumasıyla devam edilen duruşmada Yalçın Küçük'ün "Mesleğiniz nedir?" sorusuna verdiği "Dava mankeniyim. Önemli davalarda beni alırlar" cevabı mahkeme salonundakileri güldürdü. Kıbrıs gazisi olduğuna dair belgeyi mahkeme heyetine sunan Küçük, "Sık sık hapishaneye girerim. Her gelen askeri yönetim beni üniversiteden atar" dedi. Doğan Yurdakul ise duruşmada "Tutuklandığımda evliydim, şimdi dulum" dedi. Duruşmaya 13.30'a kadar ara verildi.

TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...