Erbil'de ölen Türklerin evlerine ateş düştü

Erbil'de ölen Türklerin  evlerine ateş düştü

YAŞAM Haberleri

Kuzey Irak'ın Erbil şehrindeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden iki Türk vatandaşının Saddettin Şan (29) ile Bilind Önen (34) olduğu açıklandı.

Önceki gün Erbil'in Ankawa semtinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkonsolosluk binasının yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölen 3 kişiden ikisinin Türk olduğu açıklanmıştı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin vücutlarının büyük bölümü yandığı için teşhis edilmelerinde zorluk yaşandı. Rızgari Hastanesi yetkilileri hem yakınları tarafından teşhis hem de gerekli tıbbi incelemenin ardından kimlikleri tespit edilen Şan ve Önen'in cenazeleri, yakınlarına teslim etti. Ölen Türklerden Sadettin Şan, Erbil'de uçak biletlerinin satışını gerçekleştiren bir turizm firmasında çalışıyordu. Uzun süredir Erbil'de çalışan Şan, çevresinde sevilen biri olarak tanınıyordu. Bilind Önen ise inşaat malzemeleri satan bir firmanın Erbil sorumlusu olarak görev yapıyordu. Her iki kişinin de Mardin'in Derik ilçesi nüfusuna kayıtlı oldukları ancak ailelerinin Diyarbakır'da ikamet ettiği vurgulandı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...