Son 2 haftada 5 puan kaybeden Beşiktaş, Kasımpaşa'ya patladı

Son 2 haftada 5 puan kaybeden Beşiktaş, Kasımpaşa'ya patladı

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar, Önder Özen'in Süper Lig'de ilk defa hocalık yaptığı maçta Mustafa, Demba Ba, Motta, Olcay ve Sosa'nın golleriyle farka koştu

HÜSEYİN EROĞUL
Şampiyonluk yolunda son 2 haftada kritik puan kayıpları yaşayan Beşiktaş, deplasmandaki Kasımpaşa mücadelesine golle başladı. 3. dakikada sağdan kullanılan serbest vuruşta "Altın Kafa" lakaplı Sivok'un indirdiği topa Mustafa Pektemek'in vuruşuyla 1-0 öne geçti. Çift forvetli sistemle oynayan siyah-beyazlı ekip ön tarafta kurduğu baskıyla Kasımpaşa'nın hücuma çıkmasını engelleyerek oyununu kabul ettirdi. 35. dakikada ilk net fırsatını yakalayan Kasımpaşa, Günay'a takıldı. Sancak'ın soldan yaptığı ortaya Babel altı pas üzerinde vurdu ancak Günay müthiş bir refleksle beraberliğe izin vermedi. 38'de ise Beşiktaş'ın golü geldi. Sosa'nın derin pasında Olcay topun üstünden atlayınca Demba Ba beklemediği bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Senegalli yıldız, Isaksson'dan sıyrılarak skoru 2-0'a getirdi. Ancak 2 dakika sonra Tunay, Kasımpaşa'yı umutlandırdı. Genç oyuncunun kullandığı serbest vuruşta Beşiktaş savunması çaresiz kalınca top filelere gitti ve ilk yarı Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.
Gol yağmuru başladı
Siyah-beyazlı ekip ikinci yarıya da golle başladı. Kasımpaşa savunmasının az adamla yakalandığı pozisyonda Olcay pozisyonunu kaybedince topu Motta'ya çıkardı. Brezilyalı oyuncu bekletmeden sert vurdu ve Barış'a çarpan top filelerle 49'da filelerle kucaklaştı (3-1). 53'te ise Kasımpaşa 10 kişi kaldı. Demba Ba savunmadan sıyrılıp kaleye giderken Barış'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Mustafa Kamil Abitoğlu direkt kırmızı kartını çıkardı. 10 kişi kalan rakibi karşısında daha da rahatlayan siyah-beyazlılar, oyunda tempoyu düşürmeye başladı. 76. dakikada Mustafa Pektemek'in gönderdiği harika bir pası Olcay dar açısına rağmen filelere göndererek skoru 4-1 yaptı. 77'de tribünlerin protestosuna küfürle cevap veren Adem Büyük kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bırakırken 80. dakikada Babel'in uzaktan şutu direkte patladı. Son dakikalarda Kerim, Oğuzhan ve Necip değişikliğine giden Beşiktaş, 86'da Sosa'nın golüyle durumu 5-1 yaparken 2 haftalık suskunluğun ardından Kasımpaşa'ya patladı.


SLAVEN BİLİC GÖZÜNÜ ASLAN'A ÇEVİRDİ

GALATASARAY TAKILIR
"Umarım yarın (bugün) G.Saray 3 puan alamayacak ve biz daha da avantajlı olacağız"
Kasımpaşa önünde iyi bir maç çıkardıklarını söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, "Oyuncularıma maç öncesi kendilerine güvenmelerini söyledim. 'Son maçlarda eleştiri aldık ama bu özgüvenimizi sarsmasın' dedim. Çok iyi bir sonuç aldık. Zemin çok iyiydi. Kazanmayı hak ettik. Oynadığımız oyundan ve attığımız 5 golden dolayı mutluyuz" derken, "Şampiyonluk yarışında şanslar eşit. Oynanacak daha çok maç var. Her maç zor. Oldukça yüksek bir şansımız var. Umarım yarın (bugün) Galatasaray Trabzonspor önünde 3 puan alamayacak ve biz daha da avantajlı olacağız" şeklinde konuştu. Beşiktaş'ın başına Önder Özen'in katkısıyla geldiğini belirten Bilic, "Kendisine minnettarım. Sahip olduğu futbol donanımıyla burada başarılı olacaktır" derken, kaleci Günay için de, "Onu kiralık olarak göndermedik. Potansiyeli belliydi. Çalışkan bir kaleci ve bizi memnun ediyor" sözlerini kullandı.


Sivok nbsp;güven getirdi
Beşiktaş'ta uzun süren sakatlık döneminin ardından ilk olarak Başakşehirspor önünde forma giyen Tomas Sivok dün yine on birdeydi. Çek tandem oyuncusu ortaya koyduğu futboluyla dikkat çekerken duran toplardaki hava üstünlüğüyle de takımını rahattı ayrıca Pektemek'in golünde asist yaptı.




DEMBA BA'DAN nbsp;
16. GOL PAŞA'YA
Beşiktaş'ın bu sezon en golcü ismi Demba Ba iki haftadır taraftarını üzüyordu. Özellikle F.Bahçe derbisinde taraftarın çok şey beklediği Ba o maçta ve bir sonraki hafta Başakşehir maçında sahada adeta yürümüştü. Dün Mustafa Pektemek'le çift forvet oynayan Ba takımının ikinci golünü atarak kendine geldi. Ba ligde 16. golüne imza atarken bu sezon resmi maçlarda da 25. golüne ulaştı. Ba'nın ligde 5 de asisti bulunuyor.












UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...