Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de kimse yemiyor ama...

Türkiye'de kimse yemiyor ama...

YAŞAM Haberleri

Ülkemizde tüketilmeyen salyangoz, kurbağa, göl gümüşü balığı ile deniz patlıcanından yılda 15 milyon dolar döviz girdisi sağlanıyor.

Balıkesir'de kurulu bir balıkçılık firması iç pazarda fazlaca tüketilen balıklar dışında kalan deniz ürünleri ile bazı canlı türlerini, başta Avrupa olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediyor. Türkiye'de damak tadına uymadığı için tüketilmeyen kara ve deniz salyangozu, kurbağa, göl gümüşü balığı ve deniz patlıcanında dış satım, firmanın yıllık ihracatının yüzde 70'ini oluşturuyor. Senede yaklaşık 3 bin ton kara ve deniz salyangozunu işleyip yurt dışına gönderen yerli firma, ahtapot yemi olarak kullanılan salyangoz kabuğundan bile önemli oranda gelir sağlıyor.

nbsp;Ürünler eti ve kabuğu ayrı satıldığı gibi canlı olarak da gönderiliyor. Göl gümüşü, çok küçük olduğu için Türkiye'de hiç tercih edilmiyor. Bundan yılda 2 bin ton ihraç ediliyor. İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya gibi Avrupa ülkeleri ile Kuzey Amerika'ya giden bu balık, cips gibi tüketiliyor. Hamburgerin yanında kızartılmış şekilde, küçük kartonların içinde atıştırmalık yeniliyor.

Türkiye'nin dört bir yanından toplanan kurbağalar da satılıyor. Ayrıca deniz patlıcanı, ihraç kalemleri arasında önemli yer tutuyor. Bu ürünlerin ihracatından yılda 15 milyon dolarlık döviz girdisi sağlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...