Sudan seçimlerinde sonuçlar açıklanmaya başladı

/ Kaynak: AA
Sudan seçimlerinde sonuçlar açıklanmaya başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Sudan'da yapılan seçimlerin resmi olmayan ilk sonuçlarına göre Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in açık farkla önde gittiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre başkent Hartum'da sayım işlemi tamamlanan 10 seçim merkezinde elde edilen sonuçlar, devlet başkanlığı seçiminde Beşir'in rakiplerini geride bıraktığını, liderliğini yaptığı Milli Kongre Partisi adaylarının da diğer partileri açık ara geride bıraktığını gösteriyor. Güney Darfur'daki 5 seçim merkezinde Beşir'in oylarının yüzde 90'ı aştığı ancak parlamento seçimleri için bağımsız adayların, partisinin adaylarıyla başa baş gittiği ifade ediliyor.
Seçimlere katılımın az olduğu El-Cezire vilayetindeki 10 merkezde de Beşir'in oylarının yüzde 90'a yaklaştığı kaydediliyor. 18 milletvekili çıkarabilen vilayette, en az 3 sandalyeyi şimdiden Milli Kongre Partisi adaylarının garantilediği belirtiliyor.
Vilayetteki Federal Yasama Meclisi seçimlerinde ise Gerçek Federal Parti adayları ile iktidar partisi adaylarının oy sayısının yakın olduğu, bağımsız bir adayın meclise girmesinin de kesinleştiği belirtiliyor.
Sudan'da devlet başkanı, 450 üyeli Milli Meclis ve Sudan Federal Yasama Meclisi'nin üyelerinin belirleneceği seçimlerde sandıklar, 16 Nisan'da kapanmış, el-Cezire vilayetinde yaşanan gecikme nedeniyle oy verme işlemi bir gün daha uzatılmıştı. Devlet başkanlığı için aralarında, 25 yıldır iktidarda olan Beşir'in de bulunduğu 16 aday, parlamento için de 44 parti yarışıyor.
Seçimleri takip eden Afrika Birliği Gözlem Misyonu, seçime katılım oranının yüzde 40'tan az olduğunu açıklamıştı.
Önde gelen muhalefet partilerinin boykot kararı aldığı seçimlerin kesin sonuçlarının 27 Nisan'da açıklanması bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...