Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dali'de terörist hedefler vuruldu

/ Kaynak: AA
Dali'de terörist hedefler vuruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları, Yemen'in güneyindeki Dali ilinde, Husi Ensarullah hareketine ait askeri mevzileri bombaladı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, "Kararlılık Fırtınası" operasyonu çerçevesinde koalisyon güçlerine ait uçaklar, Dali ilindeki Meris bölgesinde Husilere ait mevzilere hava saldırısı düzenledi. Bölgeden patlama seslerinin duyulduğu belirtilirken, saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi edinilemedi.
Dali ilinin merkezi ile El-Celile bölgesinde Husiler ile "Halk Direnişi" güçleri arasında şiddetli çatışmalar çıktığı, iki taraftan da ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi. Otomatik silahların kullanıldığı çatışmaların aralıklarla devam ettiği ifade edildi.
Yemen'de "Halk Direnişi" olarak adlandırılan gruplar, yaşadıkları vilayetteki Husi varlığına karşı çıkan kişilerden oluşuyor. Bazı bölgelerde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı "Halk Komiteleri" de Halk Direnişi'ne destek veriyor.
- Komutandan Hadi'ye destek ilanı
Öte yandan, Hadramevt ilindeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, yedi birimden oluşan birinci askeri bölgenin komutanı Abdurrahman el-Halili, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye desteğini açıklayarak ülkenin meşru lideri olarak tanıdığını duyurdu.
Söz konusu askeri bölgenin karargahının Seiyun kentinde bulunduğu, güçlerinin Hadramevt'in kuzey kısmında konuşlandığı belirtiliyor.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait uçaklar, 26 Mart'tan bu yana "Kararlılık Fırtınası" operasyonu çerçevesinde Husilere yönelik hava harekatı düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...