Rıdvan Dilmen'den bomba iddia: Şampiyon averaja kalacak

Rıdvan Dilmen'den bomba iddia: Şampiyon averaja kalacak

SPOR Haberleri

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Trabzonspor-Galatasaray derbisinin ardından yaptığı yorumda "3 büyükler ikili ya da üçlü averaja doğru gidiyor" dedi.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Trabzonspor'un Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu. İşte Dilmen'in tespitleri...

ARENA'DA OYNAR GİBİYDİ AMA
Ligimiz için iki tane iyi takım ligimiz için. Maçı 3'e böleceğim. 40 dakikalık Trabzonspor'un üstün oyunu ve golü de attı. Ardından 27 dakika boyunca Arena'da oynar gibi rakibi yaslaya yaslaya beraberlik golünü buldu. O yüksek temponun Galatasaray'a tehlike yaşatacağı belliydi. 2-1'den sonra yine psikolojik bir maç oldu. İki takımın bölüm bölüm iyi oynadığı maçta gülen taraf Trabzonspor oldu.

FENERBAHÇE İÇİN ÇELME TAKTI
İşin esprisi tabii ki ama Ersun Yanal, Fenerbahçe için çelmeyi taktı. Hamza Hoca, Yasin'de eğer önemli bir problem yoksa ikinci değişikliği erken yaptı. Galatasaray, oyunun son bölümünde kalpten oynamaya başladı. Skordan dolayı ekonomik de oynayamadılar. Değişiklikleri erken kullanmak, maçın sonlarında Galatasaray'ı şuursuz oynatmaya başladı.

DÜZLÜĞE ÇIKACAKTI
Bu maçtan önce alınacak her skoru normal karşılıyordum. 3 ihtimalli bir maçtı. Trabzonspor kazandı. Ligin zirvesinde kayıplar olacaktı. Bundan sonra da olacaktır. Yarınki Fenerbahçe maçının da zor geçeceğini düşünüyorum. Galatasaray, bu virajı geçmiş olsaydı düzlüğe çıkacaktı. Öyle bir virajda yakalandı ki... Beraberlik de önemliydi. Bazen üzüldüğünüz 1 puanlar sizi şampiyon yapar.

MIKE TYSON GİBİ YAPTI AMA
Ayakta kalan boksör kazanacaktı. Raundların genelinde Galatasaray yoruldu. 15 raundluk boks maçı olsun. İlk 5 raundda Trabzonspor sürekli yordu. Galatasaray, 5-10 arası Mike Tyson'ın başlaması gibi yaptı. Golü bıldu ama 1 tane daha atamadı. Galatasaray'ın son 5 raundluk gücü kalmadı. Sakatlıklar ve erken değişikliklerin etkisi büyüktü. Oyunun sonunda Trabzonspor ayakta kaldı.

KIRMIZI KART OLABİLİRDİ
Yatabare dokunduğu anda ofsayttı. Ben dokunmadı gördüm ama dokunsaydı ofsayttı. Mükemmel bir hakem performansı gördüm. Chedjjou'yu ikinci sarıdan atabilirdi. Çok iyi maç yönetti. Yabancı dili de iyi. Oyuncularla mesafesini iyi koruyor. İyi bir hakem geliyor. Öyle görünüyor.

YA MÜKEMMEL YA DA KÖTÜ OYNAR
Hakan Arıkan çok iyi oynadı. Hakan'ın ortası yok. Ya mükemmel ya da kötü oynar. Emre Çolak kariyerinin en iyi toplarından birini oynadı. Şahane bir gol vuruşu yaptı. Hakan Arıkan da ne kadar doğru bir transfer olduğunu gösterdi. Hakan, tansiyonu yüksek maçları kaldırabiliyor. Çok top gelen kalecinin performansı artar. Hakan çok top gelince performansı artan bir kaleci. Bir maç hariç.

REAKSİYONU DOĞALDIR
Burak'ta bugün istek var, güç yoktu. Burak, çok kulüp değiştirdi ama ağzından hiç kötü bir şey duymadım. Bir reaksiyon gösterdi. Doğaldır, insansınız sonuçta.

KAOS İŞE YARAMIYOR
Trabzonspor'un sahasında oynadığı çok maçını izledim. Konsantrasyonu en yüksek maç bu maçtı. Rakibine çok kornere vermesine rağmen dikkatliydi oyuncular. Oyunun son dakikaları hariç maça çok konsantrelerdi. Her Fenerbahçe maçı kaosla geçiyor, çocuklar top oynamıyor. Kaos işe yaramıyor.

ŞAMPİYON "AVERAJA" KALACAK
Ligin bitimine artık 7 hafta kaldı. 630 dakika yapar. Hadi uzatmalarla birlikte 658 dakika olsun. Gözüken şu ki. Ligin devre arası tahminim sanki tutacak gibi. 3 büyükler ikili ya da üçlü averaja doğru gidiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...