Devletin zirvesi metro açılışında

Devletin zirvesi metro açılışında

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koalisyon bir proje değil, kabustur. Yeni Türkiye'nin inşası için yeni anayasa ve başkanlık sistemi. Proje budur" dedi.

İstanbul'da Levent-Hisarüstü metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla hizmete açıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı olarak benim safım, daima milletin yanıdır. Milletim neredeyse ben de oradayım ama gücünü milletin gönlüne girmekten değil milletin arasına nifak sokmaktan, ülkeyi güçlendirmekten değil zayıflatmaktan almaya çalışanlara asla müsamaha göstermem, onların da karşısındayım" dedi.
Koalisyon tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı şunları kaydetti:
Tek başına iktidar olmayı hayal dahi edemeyenlerin 'koalisyon' denen çürük ipe sarılmaları, onları kurtarmaz. Tam tersine daha büyük hayal kırıklığına uğratır. Koalisyon bir proje değil, bir kabustur. Proje işte ortada; yeni Türkiye'nin inşası için yeni anayasa ve başkanlık sistemi. Proje budur.
Kürt vatandaşlarımı istismar etmek suretiyle sokağa dökerek 40 vatandaşımın ölmesine neden olanlar, hangi yüzle 'demokrasi' diyorlar, hangi yüzle 'özgürlük' diyorlar? Onun için ben özellikle Kürt vatandaşlarıma da sesleniyorum: Sizi istismar edenlere yüz vermeyin. Yüz vermeyin ki bu ülke birlik, beraberlik içerisinde daha da güçlensin."
Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuşmasında CHP'yi hedef aldı:
"Kılıçdaroğlu seçim bildirgesini okudu. Halka sosyal yardım vadediyor. Aynı Kılıçdaroğlu, biz halka sosyal devletin gereğini yapıp yardım götürürken, 'kömür, makarnayla halkı aldatıyorlar' diyordu. Dersini almış, şimdi halka sosyal yardım taahhüdünde bulunuyor."
Açılışa katılan kalabalık topluluğa "7 Haziran'da yeni bir hizmet kervanına var mısınız? En gür sesle milli iradeyi yüceltmeye var mısınız? Kumpasçılara, tuzakçılara, paralelcilere, her türlü vesayete karşı 'söz de karar da milletindir' diye haykırmaya var mısınız?" diye soran Davutoğlu, ekledi: "Siz varsanız biz de varız. Siz ayaktaysanız biz yürürüz. Siz yürürseniz biz koşarız, hedefe, 2023'e koşarız Allah'ın izniyle…"


'O ZAMANLAR OTOSTOPLA OKULA GELİYORDUK'
Erdoğan ve Davutoğlu'nun açılışını yaptığı metro hattı, Hisarüstü'ndeki Boğaziçi Üniversitesi'ni Levent'e 6, Taksim'e 16, Üsküdar'a ise 34 dakikada bağlayacak. Davutoğlu, "1977 yılında Boğaziçi Üniversitesi'ne girdiğimde, bırakın buraya metronun gelmesini hayal etmeyi, Zincirlikuyu'nun karşısındaki Levent'in köşesinden otobüs bile geçmiyordu da otostopla öğrenciler Boğaziçi'ne geliyorlardı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...