Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektrik hattına her saniye takip

Elektrik hattına her  saniye takip

Ekonomi Haberleri

Bakan Yıldız, enerji iletim hatlarının video kamera,drone kamera ve fotoğraf kamerasından oluşan elektro-optik ekipmanlarla takipte olduğunu belirtti

Yıldıray Oğur
Türkiye'nin hemen hemen her ilini etkileyen ve 31 Mart 2015'te meydana gelen arızanın tekrarlanmaması için elektrik şebekesi her saniye kontrol altında tutuluyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji iletim hatlarının bakımlarının daha hızlı ve güvenli yapılması için helikopterlere monte edilen video kamera, termal kameralarla, drone kamera gibi ekipmanların havadan kontrol yaptığını belirterek, "Hatlarımızın arızalı veya arıza olması muhtemel yerlerin tespiti, belirli periyotta raporlanması, arıza yerinin tespiti için 4 helikopterimiz yıl boyunca bütün hatları tarıyor. Özellikle yoğun geçen kış aylarında bu helikopterler önemli iş görüyor. Ekiplerimiz sadece havadan değil, karadan da olumsuz hava şartlarına rağmen hızlı müdahale için devamlı teyakkuz halinde" dedi.
SABOTAJ DA VAR
Kış aylarının dışında trafolara yapılan sabotajlara da işaret eden Bakan Yıldız, "Bunun bir örneğini geçtiğimiz gün Silopi'de yaşadık. Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Şırnak Silopi'de yükkek gerilim hattının dört ayağına patlayıcı madde yerleştirilip uzaktan kumanda ile patlatıldı ve direkte büyük hasar meydana geldi" dedi. Sistemi bütün bu riskleriyle yönettiklerini, seçim günü de hiçbir provokasyona meydan vermemek için hazırlıklarını yaptıklarını belirten Bakan Yıldız, "İlgili kurumlarımızla toplantı yaptık, kararlar aldık. Elektrik Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK), Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), Türkiye Elektrik İletimi A.Ş. (EİAŞ) ve iletim, üretim tesislerde kesintisiz hizmet için tedbirleri aldık. 8 Haziran'a kadar tüm izinleri kaldırdık ve ayrıca kritik ekipler görevlendirdik. Trafo merkezlerinin güvenliği özel güvenlik ekipleri tarafından sağlanıyor. Seçimlerde kolluk kuvvetleri de görevlendirilecek" diye konuştu. nbsp;
AVRUPA'NIN EN BÜYÜK 2. HATTI
Türkiye'nin elektrik şebekesinin 1.2 milyon kilometrelik uzunluk, 180 binden fazla trafo, 14 milyon adet elektrik direğiyle Avrupa'nın en büyük 2'nci, dünyanın en büyük 5'inci şebekesi olduğunu vurgulayan Bakan Yıldız, "15 Nisan'da Brüksel'de TEİAŞ ile Avrupa elektrik sistemi kuruluşu olan ENTSO-E bir anlaşma imzaladı. Türkiye ile komşuları arasında elektrik alışverişinin daha sağlıklı ve sürekli olması sağlanacak. Bu sayede Yunanistan ve Bulgaristan bağlantıları ile ileride yapılabilecek yeni iletim bağlantıları üzerinden elektrik ticareti imkânları da artmış olacak. Bu anlaşmayla, 31 Mart'taki kesintide Avrupa sisteminin bizi istemediğine dair iddiaların da nasıl gülünç olduğu ortaya çıktı" görüşünü paylaştı.
ARAÇLAR ÇIKAMIYORDU AMA...
İki hafta önce Oymapınar-Ermenek iletim hattının Ermenek'e yakın kısmında, Torosların en yüksek yerinde, araç veya insanın çıkamayacağı yerde bir arıza olduğunu söyleyen Bakan Taner Yıldız, "TEİAŞ helikopteri o hava şartlarına rağmen giderek arızayı giderdi" dedi.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...