Üsküdar'da Asr-ı Saadet Köyü

Üsküdar'da Asr-ı Saadet Köyü

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Asr-ı Saadet dönemini hatırlatan Kâbe-i muazzama maketi, fil heykeli, Hz. Muhammed'in evinin maketi, Hira Mağa-rası manevi duygular yaşatıyor.

Kültür Sanat servisi
Üsküdar Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamber Efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) yaşadığı evini, mucizelerini anlatmak ve Mekke ile Medine'nin ulvi atmosferini Üsküdar'a taşımak için, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nin bahçesine 'Asr-ı Saadet Köyü' kurdu. Asr-ı Saadet köyü bir hafta süreyle vatandaşlara hizmet sunacak.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Asr-ı Saadet Köyü'nü çocuklarla birlikte gezerken, onlara zemzem suyu ve hurma ikram etti. Vatandaşlar her detayı düşünülen köyü gezerken tarihe yolculuk yapmanın keyfini yaşayıp bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Başkan Hilmi Türkmen, oluşturulan "Asr-ı Saadet Köyü'nün nbsp;O'nu arama, izini sürme, kavuşma arzularının bir neticesi olduğuna değinerek, "Hani, manen hep 'gel' diyoruz ya, bu sefer de somut olarak O'na gitme gayretidir. Bu yüzden Asr-ı saadete yolculuk dedik. Normal şartlarda Allah'ın Evi Kâbe'ye gidemesek de, Efendimizin hane-i saadetini göremesek de, en azından Efendimize "iyi ki doğdun" dediğimiz şu günlerde Kâbe Toprağı şehrimizde o duyguları yaşayalım, zihnimizde, gönlümüzde canlandıralım istedik" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...