Osmanlı'dan günümüze kadastro

Osmanlı'dan günümüze kadastro

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sergide Osmanlı'dan kalan nadir tapular, tuğralar, el yazması eserler, 2. Abdülhamid'in şahsi tapuları, tarihî belgeler, tuğra ve mühürler görülebilecek.

Kültür Sanat Servisi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce Haliç Kongre Merkezi'nde 20-24 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Kadastro Zirvesi, ilgi çekici bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 85 farklı ülkeden 3 bin kadar uzmanın katılacağı zirvede açılacak üç ayrı sergide; yüzlerce yıllık belgeler gün yüzüne çıkacak. "Osmanlı'dan Cumhuriyet'in İlk Yıllarına Türkiye'de Kadastro" sergisinde; tarihi tapular, padişah tuğraları, el yazması Kuran-ı Kerimler, haritalar ve tarihte kadastroda kullanılmış malzemeler ile fotoğraflar sergilenecek. Haliç Kongre Merkezi'nin sergi alanında bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından açılacak serginin en dikkat çekici belgesi ise Fatih Sultan Mehmed Han'a ait 1462 tarihli ve 65 metre uzunluğundaki ceylan derisi üzerine yazılmış Ayasofya Camii'nin Arapça Vakfiyesi... Pek çok tarih kitabında yayınlanan bu belge, orjinal haliyle Haliç Kongre Merkezi'ndeki sergide görülebilecek.
Osmanlı'dan günümüze kadastro



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...