Göçmenlerin katili Avrupa Birliği politikaları!

Göçmenlerin katili Avrupa Birliği politikaları!

DÜNYA Haberleri

Libya'daki iç savaştan kaçan göçmenlerin bulunduğu teknenin İtalya açıklarında devrilmesiyle 700 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Böylece yılbaşından beri sadece aynı güzergâhta boğularak ölenlerin sayısı 1600'ü buldu. İtalya açıklarında uydu bağlantılı en modern deniz araçları ve savaş gemileriyle bekleyen AB Sınır Polisi Frontex batan gemiye yardımcı olmadı. Bölgeyi karış karış gözleme yeteneğine sahip Frontex Libyalıları kurtarabilecekken büyük felakete göz yumdu. Avrupa Komsyonu'nun göçmenlik işlerinden sorumlu Yunanlı komiseri konu hakkında bir açıklama bile yapmadı. Uluslararası Af Örgütü, Avrupa hükümetlerini insanlık adına göreve çağırdı.
TRİTON PROGRAMI BİR CİNAYET
İtalya hükümeti yıllardan beri sürdürdüğü 'Mare Nostrum' adındaki uygulamayla kıyılarına belli bir mesafeden sonra yaklaşan kaçaklara ait tüm teknelere yardım etmekteydi. Bu şekilde İtalya'ya giren kaçaklar daha sonra diğer Avrupa ülkelerine ve özellikle Almanya nbsp;ve Fransa'ya kadar ulaşabiliyordu. Bu durumdan rahatsız olan Avrupa Birliği yetkilileri İtalya'ya baskı yaparak 'Mare Nostrum' uygulamasını 2014 yılı sonunda durdurttu. İtalya'nın o dönemki Savunma Bakanı Mario Mauro 'İtalyanların ellerinden geleni yaptıklarını fakat Avrupa Birliği'nin kendilerine engel olduğunu' söyledi.
Uluslararası Af Örgütü sözcüsü Jean-François Dubost şöyle dedi: 'Son yıllarda Akdeniz'de 170 nbsp;bin canın kurtarılmasını sağlayan bir programın durdurulup yerine sadece polisiye bir gözlem öneren Triton programını koymak nbsp;bir cinayet ve AB'nin sorumluluklarına sırtını dönmesi demektir. Burada yapılacak tek bir şey var: Can kurtarmak. İnsan yaşamı karşısında başka hiçbir tartışmanın değeri yoktur.'
31 Mayıs'ta yerel seçimlerin yapılacağı İtalya'da Hıristiyan ve Avrupa ırkçısı partiler göçmenlerin asla kabul edilmemesi, onlara yardım sağlanmaması için kampanya yapıyor. Kuzey Ligi başkanı Matteo Salvini, İtalyanlara göçmenlerin kaldığı kamplara saldırma çağrısı yaptı. İtalyan Yeni Faşist Partisi komandoları ise Roma'da göçmenlere yönelik sistematik saldırılar düzenliyor.
KAYNAK: AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...