Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muhammed Bedii'ye mahkemeden 'zulüm'

/ Kaynak: AA
Muhammed Bedii'ye mahkemeden 'zulüm'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hakkında idam kararı verilen İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii, 'idam edileceğini unutmasın' diye turuncu mahkum kıyafetiyle mahkemeye getirildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, "Port Said Hapishanesi" olayları olarak bilinen davanın duruşmasına ilk kez "kırmızı renkli idam mahkumu" kıyafetiyle getirildi. Son olarak "Rabia Operasyonları Birimi" olarak adlandırılan dava kapsamında idam cezasına çarptırılan Bedii, duruşma salonunda sanıkların tutulduğu kafesten hakime seslenerek "43 terör davasından yargılanıyor ve kırmızı idam mahkumu kıyafeti giydiriliyorum. Bu apaçık bir zulümdür" dedi. Bedii, mahkeme heyetine adaletle hükmetmeleri çağrısında bulunarak, "Şikayetlerimi öncelikle Allah'a ardından bana adaletli davranması için mahkeme heyetine yöneltiyorum" ifadesini kullandı.
"İdam mahkumu kıyafeti, siyasi bir mesajdır"
Öte yandan İhvan Savunma Komitesi Üyesi Eymen Nahid ise Bedii'ye kırmızı kıyafet giydirilmesinin cezaevi yönetmeliğinin uygulanmasından kaynaklanmadığını savunarak, "İdam mahkumu kıyafeti, mevcut rejimin siyasi bir mesajıdır" görüşünü dile getirdi. Mısır Hapishaneleri Yönetmeliğine göre, hakkında henüz hüküm verilmemiş kişiler duruşmalara beyaz, hüküm verilenler mavi, idam kararı verilen sanıklar ise kırmızı mahkum kıyafetiyle getiriliyor. Bedii ve 107 kişi 26-27-28 Ocak 2013 tarihlerinde aralarında bir subay ve polisin de bulunduğu 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan "Port Said Hapishanesi" olaylarını önceden planlamak suçlamasıyla yargılanıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...