Haydar el-İbadi: 'Ramadi'deki durum kontrol altında'

/ Kaynak: AA
Haydar el-İbadi: 'Ramadi'deki durum kontrol altında'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terör örgütü DAEŞ'in geçen haftaki saldırılarının ardından Ramadi'deki durumun kontrol altına alındığını belirtti.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre İbadi, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin ve beraberindeki heyeti başkent Bağdat'taki ofisinde kabul etti. ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones'un da hazır bulunduğu görüşmede İbadi, Ramadi'deki durumun "kontrol altında" olduğunu söyledi.

Görüşmede, özellikle İbadi'nin son Washington ziyareti ve Beyci'de elde edilen zaferin ardından askeri, lojistik, eğitim ve silah alanlarında Irak güvenlik güçlerine destek verilmesinin yanı sıra güvenlik durumlarında yaşanan son gelişmeler ve terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadele ele alındı.

Beyci petrol rafinerisinde kazanılan başarının önemine vurgu yapan Irak Başbakanı, rafineri çevresinin de temizlenmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

DAEŞ militanları geçen hafta başında Ramadi'nin merkezine ulaşmak için kentin kuzey bölgelerine geniş çaplı saldırı başlatmış, bunun üzerine Irak hükümeti, teröristlerin ilerleyişini durdurmak için bölgeye takviye güçler göndermişti. Çatışmalar nedeniyle 90 bin kişinin bölgeden göç etmek zorunda kaldığı belirtilmişti.

Irak güvenlik güçleri, cumartesi günü de Salahaddin vilayetinde bulunan Beyci petrol rafinerisinin büyük kısmında yeniden kontrolü sağlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...