Diktatör Saddam'ın en yakın adamlarından Duri öldü

/ Kaynak: AA
Diktatör Saddam'ın en yakın adamlarından Duri öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Devrik lider Saddam Hüseyin'in yardımcısı İzzet İbrahim ed-Duri'nin cenazesi Irak Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

Salahaddin iline bağlı Hemrin'deki güvenlik güçleri ile Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi (Halk Toplulukları) ve IŞİD arasındaki çatışmalar sırasında öldürülen Duri'nin cenazesi Bağdat'ta Irak Hizbullah Tugayları tarafından sağlık bakanlığı yetkililerine teslim edildi.
Diktatör Saddam'ın en yakın adamlarından Duri öldü
Başkent Bağdat'ın Cadiriyye bölgesindeki teslim sırasında Hizbullah milis gücü ve güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Diktatör Saddam'ın en yakın adamlarından Duri öldü nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Öte yandan Irak İnsan Hakları Bakanı Muhammed Mehdi Beyati, yaptığı basın açıklamasında, Duri'nin cenazesi için yapılan DNA testi sonucunun yarın ya da ertesi gün ilan edileceğini duyurdu.
Diktatör Saddam'ın en yakın adamlarından Duri öldü nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Beyati, cenazenin üzerindeki tüm işaretlerin Duri'ye ait olduğunu gösterdiğini öne sürdü.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Irak'ta Haşdi Şabi bünyesinde faaliyet gösteren Hizbullah Tugayları, devrik lider Saddam Hüseyin'in yardımcısı İzzet İbrahim ed-Duri'nin, DNA testinin tamamlandığını belirtmişti.
Diktatör Saddam'ın en yakın adamlarından Duri öldü nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Hizbullah Tugayları tarafından yapılan açıklamada, "Duri, Haşdi Şabi'ye bağlı aşiret güçlerince öldürüldü" denilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...