Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akdeniz'deki faciadan kurtulanlar Katanya'da

Akdeniz'deki faciadan kurtulanlar Katanya'da

DÜNYA Haberleri

Akdeniz'de Libya açıklarında 700'ün üzerinde taşığı kaçakla alabora olan tekneden kurtarılan 28 kişiden 27'si Katanya kentine getirildi.

Libya'nın 60-70 mil açığında geçen cumartesiyi pazara bağlayan gece seyrederken yakınlarından geçen gemiye seslerini duyurmak isteyen göçmenlerin hareketi nedeniyle alabora olan tekneden kurtulanlar Sicilya adasının Katanya kentine getirildi.
Söz konusu 27 göçmeni taşıyan İtalyan donanmasına ait Gregoretti gemisi, gece yarısı Katanya limanına yanaştı. Gemiyi hükümet adına Altyapı Bakanı Graziano Del Rio karşıladı. Faciadan kurtulan 28 kişiden biri daha önce Katanya'ya getirilmişti. Gregoretti gemisi, sabah saatlerinde de Malta'nın başkenti La Valetta'ya uğrayarak denizden çıkarılan 24 göçmenin cesedini bırakmıştı.
Bu arada, İçişleri Bakanı Angelino Alfano da kurtarılarak Katanya'ya getirilen 28 kişiden, kaptan ve yardımcısı olduğu anlaşılan biri Tunuslu (kaptan), biri asistan (Suriyeli) 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. İnsan kaçakçılarına, birden çok kişiyi öldürme, teknenin batması ve yasa dışı göçü teşvik etmek suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...