Pilot uçağına yıldırım çarptığını kuleden öğrendi!

/ Kaynak: İHA
Pilot uçağına yıldırım çarptığını kuleden öğrendi!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Elektrik yüklü bulutlar nedeniyle uçağa yıldırım çarptı. Atatürk Havalimanı Kule görevlileri uçağa yıldırım isabet etmesiyle ilgili pilota bilgi verdi.

İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşulları pilotlara da zaman zaman zor anlar yaşatıyor. Bir uçağa yıldırım isabet etmesi sonucu kulenin pilotları bilgilendirmesi, ses kayıtlarına yansıdı.İstanbul'u etkisi altına alan olumsuz hava koşulları zaman zaman hava trafiğini de olumsuz yönde etkiliyor. Olumsuz hava koşulları ve elektrik yüklü bulutlar nedeniyle bir uçağa yıldırım isabet etti. Atatürk Havalimanı Kule görevlilerinin uçağa yıldırım isabet etmesiyle ilgili bir pilota bilgi vermesi ses kayıtlarına yansıdı. Kümülonimbus olarak adlandırılan kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlar pilotlara zor anlar yaşattı. Hava trafik kontrolörü bir uçağın pilotuna "Önünüzdeki trafik pist başı 11 millerde yıldırım çarpmış bilginize" anonsu dikkat çekti. Pilotta, "Hangi pist Sabiha mı?" diye sordu. Kontrolör de, "Sabiha 2. 4" cevabını verdi.Yıldırım isabet eden uçağın özel paratoner sistemi sayesinde yıldırımın elektrik yükü uçaktan atılması sonucu herhangi bir olumsuz durum meydana gelmedi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...