Bakan Günay: Zamlar içimi burktu

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Bakan Günay: Zamlar içimi burktu

Politika Haberleri  / İHA

"Mehmet Akif" konulu Klasik Türk Sanatları Sergisi'nin TBMM'deki açılışına katılan Bakan Günay, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Günay, Emekli vekillerin maaşlarına yapılan zamla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, emekli vekillerin maaşlarına yapılan zamma ilişkin olarak, "Karar Meclis'ten çıktıktan sonra kolaycı kahramanlık yapanlardan olmak istemem. Ama biraz içim burkuldu demezsem kendime karşı saygısızlık etmiş olurum" dedi. Emekli vekillerin maaşlarına yapılan zamma ilişkin soru üzerine Günay, "İtiraz eden etmeyen herkes yararlanıyor. O yüzden bu karar Meclis'ten çıktıktan sonra kolaycı kahramanlık yapanlardan olmak istemem. Ama biraz içim burkuldu demezsem kendime karşı saygısızlık etmiş olurum. Ben uzun yıllar parlamento dışındaydım. Bir eski milletvekilinin yaşama intibakının çok kolay olmadığını biliyorum. O yüzden eski milletvekilleri ile ilgili daha makul ölçüde yapılmasını kabul ederim. Ama mademki bir emekli çalıştığı zaman ondan kesinti yapılıyor, bir eski milletvekili çalıştığı zaman da ondan kesinti yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bir eski milletvekili, yani benim durumumda olanlar hem milletvekili maaşı hem emekli maaşı alıyorsa milletvekili maaşından bir miktar kesinti yapılmasını doğru buluyorum. Umuyorum ki böyle düzenlemeler yapılacaktır" dedi. Günay, zammı eleştirenler için ise, "Ben kabul etmiyorum, asıyorum kesiyorum diyenler gayet güzel alıyorlar. Geçmiş örnekleri var. Bu tür kolaycılığa tenezzül etmem. Ama şunu söyleyeyim, bir milletvekilinin aynı zamanda emekli maaşını kesintisiz almasını uygulamaya aykırı sayarım" diye konuştu. Aynı açılışa katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, 'Bedelli askerliğe bugüne kadar 5 bin kişinin başvurması sizce az değil mi?' sorusuna "Beklediğimiz düzeyde. Normal" yanıtını verdi.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...