Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

175 yıllık çınar Türk Telekom

175 yıllık çınar Türk Telekom

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Telekom'un iletişim altyapısına ve dijital dönüşümüne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Türk Telekom Grubu, kuruluşunun 175. yılını Ankara'da düzenlenen görkemli bir törenle kutladı. Devletin zirvesine ev sahipliği yapan etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, devlet erkânının önemli temsilcilerinin yanı sıra, eski bakanlar, Türk Telekom'un geçmiş dönem yöneticileri, çalışanları, çok sayıda bürokrat ve gazeteci katıldı. Türkiye'de iletişim teknolojilerinin 175 yıllık tarihini yansıtan bir sergi eşliğinde başlayan gecede, görkemli video gösterisi izleyenlere sunuldu. Gecenin sunuculuğunu İnci Ertuğrul ve Engin Altan Düzyatan gerçekleştirdi. İkilinin eğlenceli sunumunun yanı sıra Le Trio Joubran grubunun müzikal performansı da büyük beğeni topladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Türk Telekom Grubu'nun 175 yıllık geçmişiyle Türkiye iletişim tarihindeki önemine dikkat çekerek, iletişim altyapısına ve dijital dönüşümüne katkılarından dolayı şirkete teşekkür etti.
175 yıllık çınar Türk Telekom

HARİRİ: MUTLUYUZ
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, Türkiye sevdasını ve bu ülkeye yatırım yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Tam 10 yıl önce Oger Telekom olarak Türk Telekom'un özelleştirme ihalesini kazandığımızda, Türkiye tarihindeki en prestijli ve en büyük özelleştirilmiş şirketi işletecek olmanın doğru bir karar olduğunu biliyordum. Birkaç yıl sonra, Türk Telekom'un ilk halka arzında yakaladığı büyük başarının ardından bu kararın ne kadar doğru olduğu görüldü. Türk Telekom, yaptığımız büyük yatırımlar sayesinde internet ve iletişim sektörüne liderlik ediyor. Türkiye'nin telekomünikasyon altyapısına yapılan toplam yatırımın yüzde 50'sinden fazlasına karşılık gelen bu yatırımlar, bu yılın sonunda 22 milyar TL'ye ulaşacak. Ben, Türkiye'ye duyduğu sevgi ve saygıyla ünlü bir ailenin üyesiyim. Ailemizin reisi merhum Başbakan Refik Hariri, bu harika ülkeye karşı büyük bir sevgi duyuyordu. Bugün, Hariri ailesi olarak, Türkiye'de yatırım yapma ve büyüme hayallerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
ASLAN: 81 İLDEYİZ
Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan ise Türkiye'yi en son teknolojilerle donanmış, akıllı ve çığır açıcı bir dijital ortama dönüştürmeyi hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi: "Türk Telekom, iletişim ve teknoloji alanında daima yeni ve cesur atılımlara öncülük eden teknolojik ve inovatif bir güç. Bundan 10 yıl önce abonelerimiz internete 1 Mbps ile bağlanırken, bugün genişbant internette 1000 Mbps'ye ulaşan hızların keyfini çıkarıyorlar. Türk Telekom, Türkiye'de evlerin yüzde 98'ine internet ulaştırıyor. 81 ili kapsayan güçlü fiber altyapımız sayesinde bu hanelerin yarısından fazlasına ultra yüksek hızlı internet sunma imkanı buluyoruz."
4G İÇİN HAZIRIZ
Türkiye'nin 4G servislerinin Türk Telekom'un güçlü ve yaygın fiber altyapısı üzerinde hayata geçeceğini hatırlatan Aslan, "Tüm enerjimizle ve sağduyumuzla 4G için hazırız. Bu vesile ile dünyadaki benzerlerini kalite ve dayanıklılık yönünden geride bırakacak bir 4G ağını oluşturup, geliştireceğimizin sözünü vermek isterim. Avea ile gerçekleştirdiğimiz testlerde 3.6 Gbps hıza ulaşarak bunu ispatladık. 5G için ise, dünyanın saygın ve önde gelen küresel kuruluşlarıyla çalışmaya başladık bile. Çünkü biz, geleceğin teknolojilerini geliştirmek ve bugünden sunmak isteyen bir inovasyon merkeziyiz" diye konuştu.
SOSYAL HİZMETLER
Türk Telekom, Sosyal Sorumluluk Projeleri konusunda da önemli bir aktör. Grup şirketi Sebit, Fatih Projesi'nin altyapısını hazırladı. E-Nabız projesiyle de insanların bütün sağlık kayıtları dijital ortamda saklanıp takip edilebiliyor. 76 adet eğitim tesisi inşa eden Türk Telekom, Türkiye'nin dört bir yanındaki 45 spor kulübü ile bugüne kadar 30 bini aşkın sporcu yetiştirdi. Türk Telekom İnternet Evleri, bütün Türkiye'de ücretsiz internet hizmet sunuyor.
175 yıllık çınar Türk Telekom
Çanakkale destanı bu telefonla yazıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türk Telekom Grubu tarafından telefon takdim edildi. Bu telefon Osmanlı-Türk tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturan Çanakkale Savaşı'nda Müstahkem Mevki Komutanlığı'nda yapılan önemli bir konuşmaya da şahitlik yaptı. 17 Mart 1915 gecesi, Çanakkale Müstahkem Mevki Mayın Grubu Komutanlığı'nın telefonu çaldı. Komutan Binbaşı Nazmi telefonu açtı. Karşısındaki ses kendini tanıttı:
- Burası Müstahkem Mevki Karargâhı… Ben Karargah Komutanı Cevat.
- Buyrun komutanım…
- Aldığımız istihbarata göre, İngiliz ve Fransız kuvvetleri İstanbul'a ulaşmak için, Queen Elisabeth, Inflexible, Majestic ve Bouvet gemileri başta olmak üzere tüm filoyu boğaza sürmeye karar vermişler. Yarın var güçleriyle zorlayacaklar… Kaç mayınımız var binbaşım?
- 26 adet komutanım.
- O halde mayınları hemen Nusret'e yükletin ve bu gece hepsini bir hat boyunca 'Karanlık Liman'a döşeyin Nazmi Bey.
- Derhal efendim. Gece yarısı demir alırız komutanım. Gece yarısına dakikalar kala Nusret Mayın Gemisi denize açılıyor, saat 03.20'de ise sahile doğru süzülen Nusret gemisinin sancak tarafından, belirli aralarla yanıp sönen üç yeşil bir kırmızı ışık eşliğinde beklenen mesaj veriliyordu; 'Operasyon tamam!' Artık; Müttefik savaş gemilerinin o mayınlara çarpıp havaya uçmaları, mayınlardan ve bataryaların top ateşinden kurtulabilenlerin ise kara kuvvetlerinin azgın top ateşi altında Ege'nin ufkunda kaybolmaları kaçınılmazdı… Nitekim de, kaçınılmaz oldu… Albay Cevat Bey, Çanakkale Boğazı'nın kıyı savunmasından sorumlu olarak Çanakkale Deniz Savaşı'ndaki başarılarından dolayı "18 Mart Kahramanı" ünvanını almıştı. Zaferin ertesi günü ise 'Albay' olan Cevat Bey, artık 'Cevat Paşa' idi...

175 yıllık çınar Türk Telekom


ERDOĞAN: 4G ile zaman kaybetmeyip 5G'ye geçelim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom'un 175. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla JW Marriott Otel'de düzenlenen törende, Türk Telekom'un özelleştirilmesinin ne kadar isabetli olduğunu verdiği örneklerle anlattı. Erdoğan, "Özelleştirmeye karşı siyasi mantıkların elinde ülkemiz büyüyemez, küçülür. Bunu dünyanın ileri gelen komünistleri anladı bizimkiler hâlâ anlayamadı" dedi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Türkiye'de telefonun yaygınlaştırılması için attığı adımları takdirle yâd eden Erdoğan, Türk Telekom'un bu gelişmeyi daha ileri götürmesi ve rekabetten vazgeçmemesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz artık teknoloji ithal eden veya sadece kullanan değil aynı zamanda tasarlayan, geliştiren ve ihraç eden bir ülke olmak istiyoruz. Son 10 yılda internet bağlantı hızını 16, internet kullanımını 30 kat artıran Türk Telekom'un atılımlarını takdirle takip ediyorum. Bununla birlikte önümüzdeki dönemde Türk Telekom'un teknoloji geliştirme konusunda çok daha atak, çok daha kararlı bir yaklaşım benimseyeceğine inanıyorum. Dünya şu anda 5G'yi konuşuyor, biz 3G'deyiz. 4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G'li bir çöplük haline döner."

Her eve ücretsiz internet
Rami Aslan, Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak önemli bir projenin müjdesini şöyle verdi: "Evlerinde internet bulunmayan bütün vatandaşlarımızı ücretsiz internetle buluşturuyoruz. Bugüne kadar evine internet bağlatmamış herkese iki yıl boyunca interneti ücretsiz sunuyoruz. 4 GB kotalı 4 Mbps hızındaki ücretsiz internet bağlantısı ile Türkiye'nin iletişim ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz. Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye'yi bölgenin dijital merkezine dönüştürme hedefine emin adımlarla ilerliyoruz."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...