Katil Esad 26 genci kurşuna dizerek infaz ettirdi!

/ Kaynak: AA
Katil Esad 26 genci kurşuna dizerek infaz ettirdi!

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de muhalif grupların, yoğun çatışmaların ardından başkent Şam'ın bazı bölgelerinde ilerleme kaydettiği bildirildi.

Muhalif medya koordinasyon merkezlerinden Suriye Mubaşir Ağı'ndan yapılan açıklamada, Ahraru'ş-Şam'ın şiddetli çatışmaların ardından Bala beldesi yönündeki Huteyte el-Cereş ve Cobar semtindeki Tayba eksenindeki bazı bölgeleri kontrol altına aldığı belirtildi.
Çatışmalarda rejime ait tankların imha edildiği ve bazı mühimmatların ele geçirildiği aktarılan açıklamada, çok sayıda rejim askerinin de öldürüldüğü ileri sürüldü. Çatışmaların rejim ordusu tarafından Cobar'a düzenlenen hava saldırıları ve Zeydiyn beldesinin de havan toplarıyla vurulmasıyla eş zamanlı gerçekleştiği kaydedildi.
- Dera'da intikam saldırıları
Öte yandan Dera'da rejim güçlerinin "intikam saldırıları" düzenlediği ifade edildi.
Dera'nın kırsalından çekilen, "yabancı askerlerin" desteklediği rejim birliklerinin, bu saldırılar kapsamında bölgeden çekilmeden önce 26 genci kurşuna dizdiği iddia edildi.
Ceyşu'l İslam, Rahman Birliği, Cund el-Asıme, Şam Ordusu İslami Birliği, Asalet ve Kalkınma Tugayı gibi muhalif silahlı birlikler dün Şam'da aynı çatı altında operasyonlara başladıklarını duyurmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...