Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli öğretmenler, ek sınıf için konteyner istiyor

/ Kaynak: AA
Suriyeli öğretmenler, ek sınıf için konteyner istiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Okul müdürü Abudiye: 'Sınıflarımız çok kalabalık, bu nedenle yeni sınıflara ihtiyacımız var'

Halep'in Azez ilçesinde Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan çadır ve konteyner kentlerde barınan Suriyeli ailelerin çocukları, eğitimlerini Essalame sınır kapısı yakınındaki okulda zor şartlar altında sürdürüyor. Suriye'de 4 yıldır süren çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, daha güvenli olan Türkiye sınırına yakın bölgelerde hayatlarını devam ettiriyor. nbsp;
Çoğunluğu, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı'nın, hayırseverlerin desteğiyle kurduğu çadır ve konteyner kentlerde barınan Suriyelilerin çocukları sağlanan imkanlar dahilinde güç koşullar altında eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Essalame Sınır Kapısı yakınında çadır ve konteynerlerden oluşturulan okulda, çoğu gönüllü öğretmenler tarafından geleceğe hazırlanan çocuklar, eğitim malzemesi desteğine ihtiyaç duyuyor.
Kamplardan servislerle alınan öğrenciler, sınır kapısına yakın noktadaki çadır ve konteyner okullara taşınıyor. Öğrenciler eğitimin ardından tekrar servislerle yaşadıkları kamplara bırakılıyor.
- "Derslik olarak kullanılmak üzere 4 konteynere ihtiyacımız var"
Babusselam Okul Müdürü Muhammet Abudiye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın ilk başladığı yıllarda birçok yerden aldıkları yardımların kesildiğini söyledi.
Kendilerine Türkiye'den başka yardım gelmediğini belirten Abudiye, "Daha önce de böyle olmuştu. Öğretmenlerimize 4 ay kadar maaş veremedik. Onlar da 'biz ücretsiz çalışırız, yeter ki çocuklarımız eğitimlerinden geri kalmasın' diyerek devam ettiler. Kimse yardım etmezse sanırım yine aynı şekilde yapacağız" dedi.
Başta kırtasiye malzemeleri olmak birçok ihtiyaçları olduğuna işaret eden Abudiye, eğitim verilen çadırların kısa bir süre sonra söküleceğini ifade etti.
Bunun için en az 4 konteynere ihtiyaç duyduklarını anlatan Abudiye, şunları kaydetti:
"Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Bizler için ellerinden geleni yaptılar. Çadırların sökülmesiyle sıkıntıya gireceğiz. Bunun için de derslik olarak kullanılmak üzere 4 konteynere ihtiyacımız var. Çünkü sınıflarımız çok kalabalık, bu nedenle yeni sınıflara ihtiyacımız var. Bunun için destek bekliyoruz."
- "Savaş çocukların eğitimlerini olumsuz etkiliyor"
Öğretmenlerden Bedir Abdullah da okullarının savaşta yıkıldığını, bu nedenle çocukların eğitimlerini çadır ve konteynerden oluşturulan okulda sürdürdüğünü ifade etti.
Eğitim gören çocukların çoğunun kamptan geldiğini belirten Abdullah, "Savaş çocukların eğitimlerini olumsuz etkiliyor. Sürekli göç halinde oldukları için okula doğru düzgün devam edemiyorlar. Temizlik ve devamsızlık konusunda sıkıntılarımız var. Bundan dolayı derslerinde fazla başarılı olamıyorlar ancak biz elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...