KPSS mağduru Öğretmen, 'Dava açacağız'

/ Kaynak: AA
KPSS mağduru Öğretmen, 'Dava açacağız'

GÜNDEM Haberleri  / AA

KPSS mağduru Öğretmen Basatemur sorumlulara maddi ve manevi tazminat cezası açacaklarını söyledi.

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde yaşayan öğretmen Ahmet Basatemur, 2010 yılında Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre atandığını belirterek, sınavın "Eğitim Bilimleri Testi"nin iptal edilmesi nedeniyle 3-4 aylık hak kaybı oluştuğu için bulunması halinde sorumlular aleyhine tazminat davası açacağını söyledi.

Orbay Meslek Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Basatemur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Temmuz 2010'da gerçekleştirilen KPSS'nin "Genel Kültür ve Genel Yetenek" ile "Eğitim Bilimleri" oturumlarına Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'nde katıldığını ve 78 puan aldığını ifade etti.

Basatemur, puanının o dönemde branşı için iyi olduğunu belirterek, bu sırada sınavın bir bölümüyle ilgili bazı iddialar ortaya atıldığını hatırlattı.

Sonuçta "Eğitim Bilimleri Testi"nin iptal edilerek, 31 Ekim 2010'da yinelendiğini anlatan Basatemur, şöyle devam etti:

"3-4 aylık bir süre zarfında sınavın ne zaman yapılacağı haberi bile yokken bütün herkeste bir dağılma söz konusu oldu. Tabii bu dağılmayı yaşayan insanlar, gerçekten kendi hakkıyla yüksek puan alan öğrencilerdi. Çok fazla süre geçmeden sınavın tarihi açıklandı. 31 Ekim'deki sınavda da zaten aynı kişiler başarıya ulaştı. İkinci sınavda daha yüksek bir puan aldım ve sonuçta öğretmenliğe atandım. 3 aylık bir süre zarfında mesleğimizden uzak durmamız, sınavın olup olmayacağı, hangi aşamasının iptal edileceği gibi konulardaki belirsizlik bizleri psikolojik anlamda iyice sarstı. Aynı zamanda da üniversiteden yeni mezun arkadaşlarımız ceplerinde herhangi bir geliri olmadan 3-4 ay ortalıklarda gezinmiş oldu."

Basatemur, bir grup arkadaşıyla beraber KPSS'deki usulsüzlük soruşturmasıyla ilgili bildiklerini savcılığa ilettiklerini anlattı.

Sorumluların bulunup cezalandırılmasını isteyen Basatemur, "Çevremizde bulunan, özellikle 'paralel yapı' yurtlarında ve evlerinde kalan öğrenciler nasıl bir atak gösterdilerse KPSS'de 120'ye yakın net yaptılar. Savcılığa gerekli bilgileri verdik. Umarız bu kişiler tespit edilir, varsa yaptıkları bir haksızlık, cezasını da alırlar. Sorumlular ortaya çıkarılırsa bununla ilgili hem 3-4 ay alamadığımız maaş için hem de manevi olarak yıpratıldığımızdan dolayı tazminat davası açacağız" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...