CHP'li Bilgehan ve HDP'li Gür, Ermeni tezine alet oldu

CHP'li Bilgehan ve HDP'li Gür, Ermeni tezine alet oldu

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Parlamentosu'nda söz alan Ermeni milletvekili Osmanlı'nın soykırım yaptığını' savunarak saygı duruşu istedi. CHP ve HDP'li vekiller de ayağa kalktı

Strazburg'ta Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi genel kurulunda büyük bir şok yaşandı. IŞİD konulu bir rapor tartışılırken söz alan bir Ermenistan milletvekili "Aynen yüz yıl evvel Osmanlı Türkleri'nin Ermenilere yaptığı gibi IŞİD'in bugün Ortadoğu'da Hristiyanlara karşı bir soykırım gerçekleştirdiğini" iddia ederek Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Anne Brasseur'dan (AKPM) Genel Kurul'u 'bütün soykırım' kurbanlarının anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etmesini istedi. AKPM Başkanı da bu çağrıya uyarak genel kurulu bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.
AZERİ VEKİLLER TEPKİ GÖSTERDİ
AP Genel Kurulu'nda bulunan milletvekillerinin çoğunluğu bu çağrıya uyup ayağa kalkarak saygı duruşuna katılırken Türk ve Azeri heyetleri yerlerinden kalkmayarak ülkemize ve ecdadımıza yapılan bu hakarete tepki verdiler. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni temsilen Genel Kurul'da bulunan CHP milletvekili ve Ankara 1. sıra adayı olan İsmet İnönü'nün torunu Gülsüm Bilgehan Toker ve HDP milletvekili Nazmi Gür, Ermenistan'ın çağrısı ile ayağa kalktı. Türkiye'den iki milletvekilinin sözde soykırım iddialarına destek veren tutumları karşısında bazı Azeri milletvekilleri şaşkınlıklarını "size küfredenleri alkışlıyorsunuz" diyerek ifade etti. Ermenistan'ın çağrısına eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal. AK Parti, MHP milletvekilleri katılmayarak, Toker ve Gür'e "devlet adamlığı" dersi verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...